Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mert inni kell!

A magazinok, óriásplakátok, televíziós reklámblokkok tele vannak ilyenkor nyáron a gusztusosan megfotózott, harmatcseppektől csillanó üdítős és sörös üvegeket bemutató reklámokkal. A strandok és egyéb standok óriásit kaszálnak a szezonban a jégbe hűtött italok eladásából, dübörög a kassza! Mi ezzel a baj? Számszakilag semmi. Meg hát , ugye, hűs is, jeges is, jól is esik. Fejben. Ja. De mit mond a testünk?
2016. június 23.

Adj minél több cukrot, színezéket, tartósítót, jeget, alkoholt? Neeeem. Vizet igen. Vitamint igen. Minél kevesebb BÉ_m_Nyariitalok_spenotkokuszshakegyomormunkát igénylő hőmérsékletű italt, amitől nem még jobban dőlni fog rólunk a víz, hanem mondjuk bekapcsol az organikus légkondi ott legbelül. Azt igen. Nyáron a hőségben és a napon fokozottan igénybe vett szervezetünk érdemi segítségért kiált nem pedig tüneti kezelésért.

Igyunk/együnk forró folyadékot!

Nem, nem hülyültem meg. Egy próbát megér egy forró, könnyű (mondom: könnyű!!!) hús- vagy zölségleves a nyári melegben, vagy egy szintén forró, lehetőleg cukormentes házi tea.  A cukortól csak összeragad a szánk, és hamar még szomjasabbak leszünk.Tessék csak megnézni, mi történik pár percent belül! A kinti meleget hirtelen nem is fogjuk olyan melegnek érezni.

Ha nem megy le a torkunkonBÉ_m_Nyariitalok_repaleves2

A hitetleneknek és a masszív ellenállóknak a gyümölcs- és zöldség smoothie-k és limonádék, esetleg bólék világának végtelen változatosságát ajánlom. A sóskától a répán át a bogyós gyümölcsökig, minden mindennel variálható ügyes kombinációkban. Leginkább érdemes a színt a színnel párosítani, abból születnek a legjobb ízharmóniák és a legszemrevalóbb megoldások is.
Gyümölcsből és zöldségből szintén pazar hűs levesek készíthetők kis vagy nagy fantáziával, Akár egy csöpögtetett dinnyeleves, egy kókusztejes rebarbara-eperkrém-, vagy egy lágyan fanyar cseresznyekrémleves, sóskagazpacho, sültpaprika krémleves vagy épp kapros spárgatökleves kerüljön a tányérunkba,  mind csodás ízélményt jelenthet ilyenkor a frissen termő szezonálisokból.BÉ_m_Nyariitalok_vajtokleves

Víz, víz, tiszta víz….

Ami pedig mindezen felül feltétlenül szükséges, az a rengeteg víz. Tisztán és szimplán. Egye fene, az a sör, meg az a fröccs azért, ha előkerül, ne szaladjunk tőle messzire! Csak igyekezzünk mértékkel fogyasztani (meg “sok szeretettel”, mint azt már tudjuk), és lehetőleg várjuk meg vele a napnyugtát.

Egészségünkre!

 

Bezzegh Éva

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mumus a tányéron

Mumus a tányéron

A töknek számos fajtáját ismerjük, fogyasztjuk is “sok szeretettel”. Ez azóta szállóige nálunk, amikor egyízben a párom egy fotókiállításmegnyitót zavarában így fejezett be: “Fogyasszanak sok szeretettel!” Utolsó gondolatként belehasítva a levegőbe ott is maradt egy ideig, amíg aztán mind el nem kezdtünk hahotázni, megtörve a fagyott csendet.
Eper–Vegyem, ne vegyem?

Eper–Vegyem, ne vegyem?

Már egy hónapja megjelent az eper a zöldségeseknél. Pedig akkor még szinte mínuszokat mértünk itthon. Elnéztem a naptárt?! Bár módfelett csábítóak azok a pirosló szemek, mondhatni ellenállhatatlanok, a polcról levéve, vagyonkát megfizetve érte, hazaérvén jön azonban a csalódás: íztelen, szagtalan, lelketlen. Most akkor vegyem? Ne vegyem?
Zabtejes, epres smoothie

Zabtejes, epres smoothie

Tavasszal az immunrendszert érdemes turbófokozatra kapcsolni – és mi sem segít ebben jobban, mint egy igazán finom és egészséges epres smoothie.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!