Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Még csak 22, de már a 4. szakácsversenyére készül

Hack Barnabás képviseli hazánkat junior kategóriában a Gasztronómiai Világszövetség soron következő versenyén
2017. szeptember 7.

Barnabás október elején Prágában méri össze tudását a Global Young Chef Challenge közép-európai döntőjén az induló séfekkel. Fiatal kora ellenére két neves étteremben is lehetősége volt már dolgozni – tapasztalatot a Michelin-csillagos Costesben Chef de Partie-ként, és a KERT Bisztroban Sous-Chefként szerzett. Már rutinosan vágott bele a versenyfelkészülésbe, hiszen ez már a negyedik szakács világverseny lesz, amelyen részt vesz.

Korábban, 2015-ben ugyanígy a WACS Global Young Chef Challenge közép-európai döntőjén 3. helyezést ért el a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) színeiben, a 2016-os San Pellegrino Young Chef kelet-európai régiós selejtezőjén pedig a top 10 szakács közé jutott a több, mint 3000 jelentkezőből. 2016-ban a WACS Világdöntőjén Elek Richárd mellett commis-ként vette ki a részét a versenyből.

DSC_1020

A 105 tagországot és közel 10 millió séfet, gasztronómiai szakembert átölelő World Association of Chefs Societes (WACS) 2007-ben azzal a céllal hívta életre a Global Chefs Challenge versenyt, hogy lehetőséget teremtsen egy közös, élő, melegkonyhás versenyre, ahol a világ minden tájáról érkező séfek mérhetik össze tudásukat.

A versenymunka, azaz a menü összeállításakor a Világszövetség központilag határozza meg a fogásonkénti fő alapanyagokat, melyeket kötelezően fel kell használniuk a versenyzőknek. Minden szakács versenyzőnek 3 óra áll rendelkezésre, hogy elkészítse a 3 fogásos menüjét (előétel- főétel- desszert), 6 fő részére. Idén a kötelező alapanyagok közül a következők állnak rendelkezésre: tengeri sügér, fésűkagyló, libamáj és borjú bélszín.

DSC_1059

A versenytréningek már javában zajlanak, ahol a cél a tökéletes fogások megalkotása. Azonban nem elég jó ízekkel főzni és gyönyörűen tálalni, a zsűrizés során figyelnek az alkalmazott technikákra, alapanyagokra, és a konyhában zajló munka tisztaságára is.

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.