Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marilyn Monroe kedvenc ételei

2018. November 6.

Marilyn Monroe, eredeti nevén Norma Jeane Baker a világhírt színészi tehetségével érte el, ám hihetetlen vagy sem, főzni is nagyon jól tudott. Aki ismerte és kóstolta a főztjét, mind azt nyilatkozta, hogy egyedi és rendkívül finom ételeket készített. Nézzük hát, melyek voltak a kedvencei.

Steak

Miss Monroe étrendje gazdag volt fehérjében, szerette a vörös húst. A nagy szelet húsokra esküdött, a köretet pedig egyáltalán nem vitte túlzásba. Általában egy maréknyi nyers sárgarépát szolgált fel kedvenc steakvacsorája köreteként. Süssétek meg ti is a tökéletes steaket! Ebben segít videós receptünk.

A tökéletes steak

Bárány

A bárányhúst sem vetette meg, leginkább fűszeres páccal ízesítve. Még az is előfordult, hogy a szállodai szobájában elektromos sütőben készítette el magának. (Ezt tényleg nem gondoltuk volna…) Csomborral is isteni!

Báránycsülök csomborral és puliszkával

Csokis-karamellás fagylaltkehely

Az édességek terén inkább minimalista volt. Imádta a fagylaltkelyheket, de nem komplikálta túl, ha ilyet készített. Bár mi azért elgondolkoztunk: csoki és karamell, ez épp elég, nem?

Számunkra a sós karamell a favorit, és bár a boltokban készen is kaphatunk önteteket, miért ne készíthetnénk el otthon magunknak? Ráadásul így az édes-sós arányt könnyedén tudjuk saját ízlésünkre hangolni.

Így készítsünk gyorsan sós karamell öntetet a fagyinkra

Máj

A csirkemáj szintén nagy kedvence volt, általában mousse-t készített belőle. Mi pedig a májkrémvariációkat részesítjük előnyben. Ha otthon készítjük, garantáltan tudjuk, hogy mi kerül a kencénkbe.

Házi májkrémvariációk

Sárgarépa

Marilyn imádta a sárgarépát, volt, hogy pirítva ette köretként, de gyakran egyszerűen nyersen rágcsálgatta. Ilyenkor nyuszinak nevezte magát. Íme egy finom salátarecept:

Pikáns sárgarépa saláta pirított földimogyoróval

Káposzta

A káposzta rendkívül egészséges: csökkenti a vérnyomást és javítja az emésztést. A filmcsillag sem vetette meg, hogy erősnek és szépnek érezze magát tőle. A mi receptünk lila káposztából készült saláta, amely igazi vitaminbomba.

Különleges lilakáposzta saláta

Hot dog

Az egyszerű sorból származó sztár nem tagadta meg gyökereit, és változatlanul szerette gyerekkora ételeit. Készült is róla egy híressé vált fotó, amelyen hot dogot fogyaszt, igaz kifli nélkül. Mi azért a kiflit sem hanyagolnánk, ebben a receptben egyenesen házilag készítettük el.

Készítsd otthon: házi mini hot dog, amely majdnem minden elemében saját gyártású!!

Hamburger

Az 1950-es években virágkorukat élték az amerikai dinerek, ahol a hamburgerek az egyik leggyakrabban rendelt ételek voltak. Klasszikus és finom, kedvencünk ma is!

Éljen a hamburger, és ez a jó kis recept! Cheddar sajtos-sült hagymás marhaburger

 

Forrás: Taste of Home

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így étkezett Audrey Hepburn

Így étkezett Audrey Hepburn

Sajátos stílusa számos nő számára inspirációul szolgált
Amit Leonardo di Caprio tanított meg Gwyneth Paltrow-nak

Amit Leonardo di Caprio tanított meg Gwyneth Paltrow-nak

Mit súgott Leo Gwyneth-nek? Mi fogja meg egy étteremben? Mit főz szívesen a gyerekeinek és mit nassol – ezekről is olvastunk a Guardian-ben, és el is meséljük.

Napi ajánlatunk

Top videók