
Málna-áfonya-rebarbara szentháromság
Nehéz csokikrémek, reszelt kókusz és marcipán, mostanra már csak nyomasztó emlékek. Hiszen itt a gyümölcs szezon! A legjobb ha frissen, hőkezelés, cukrozás és egyéb eljárások nélkül csak simán befaljuk. De azért van az a mennyiség, ami rajtunk is kifog és akkor jöhet a könnyű nyári sütizés. A jó, hogy az alapot nem kell túlbonyolítani: sima piskóta, vagy omlós linzer megpakolva sok-sok gyümölccsel és már kész is.
Epres-rebarbarás omlós pite
Rusztikus, édes és fanyar, a különféle ízek őrületes játéka. A tésztát nem kell gyúrni, csak aprítógépben összedarálni és jól lehűteni. Tökéletes vendégváró pite, senkinek ne áruljuk el, hogy mennyire könnyű volt elkészíteni!
Áfonyás reggeli turmix
A kissé túlérett áfonyák (és minden más gyümölcs) tökéletesen egészséges utóélete.Villámgyors, laktató, energia dús reggeli. Egy szuper turmix kell csak hozzá, egy gombnyomás és már fogyaszthatjuk is. A friss reszelt gyömbért ki ne hagyjuk!
Sárgabarackos, málnás, diós piskóta
Ha olyan elvetemültek lennénk, hogy a málnát már nagyon unjuk magában, akkor dobjuk fel friss sárgabarackkal és dióval. A piskóta elkészítése minden faxnitól mentes: liszt-cukor-vaj 1:1:1 arányú keverékéből, kapunk végül egy töményebb piskótát. Ezt aztán majd alig győzzük a sok-sok gyümölccsel lazítani. Megéri a fáradtságot!