Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
foto: Francis Mainard

Küzdelem és feszültség a főzőlap mellett - kezdődik a lyoni Bocuse d'Or

A világ legfontosabb gasztronómiai kiállítása a lyoni SIRHA, amelyet leginkább a FORMA 1-hez lehet hasonlítani, de akkor is könnyen elképzelhetjük a felhajtást, ha mondjuk a Cannes-i Filmfesztivált összekeverjük az Oscar-díj gálájával, és akkor nagyjából kijön az eredmény. Az izeselet.hu csapata ezúttal Lyonból jelentkezik.
2015. január 27.

A többnapos rendezvénysorozat legizgalmasabb két napja kétségtelen a Bocuse d’Or szakácsverseny, amelyen Magyarországot Molnár Gábor séf és Pohner Ádám commis (segéd) képviseli a főzőlap mellett, míg a csapat edzője, Vomberg Frigyes, a zsűriben pedig a magyar küldöttség szakmai vezetőjeként Hamvas Zoltán pontozza világ 24 országából érkező szakácsok teljesítményét.

Mindenhol verseny

A verseny méreteiről mi sem árul el többet, minthogy ezenkívül még 18 egyéb bajnokság is zaljik: cukrászok, baristák, pékek mérik össze tudásukat, minden nap ünnepivé téve a hangulatot a számtalan díjátadóval. A 130.000 négyzetméteren elterülő gasztronómiai cirkuszban, aki jól figyel, és elcsíp néhányat a világ vezető szakembereinek előadásaiból, kerekasztal-beszélgetéseiből, az pedig évekre előre bepillanthat a meghatározó trendekbe, jelenségekbe.

Zúg a lelátó

A magyar versenyző, Molnár Gábor

A magyar versenyző, Molnár Gábor

Az 1987 óta kétévente megrendezett szakácsverseny az elmúlt évtizedek alatt gasztroshow lett, drukkerekkel, feszültségfokozó elemekkel, ceremóniákkal, be- és kivonulásokkal. A lelátókon a különböző országok drukkereinek keménymagja minél látványosabb elemekkel igyekszik képernyőre kerülni, hiszen az adást a rendezvény webTV-je élőben közvetíti. Mindeközben a boxokban 5,5 óra alatt két fogást kell elkészítenie a versenyzőknek, egy hús- és egy halételt, előbbit 12 tányéron szervírozva, utóbbit pedig egy nagy dísztálon is. Idén a gyöngytyúké és a pisztrángé a főszerep, de természetesen a két fő komponens mellett temérdek kiegészítő elemből áll össze a tányér. A versenyről és az eredményekről a helyszínről számol be az izeselet.hu csapata.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A magyarokon a világ szeme - Zajlik a döntő Lyonban

A magyarokon a világ szeme - Zajlik a döntő Lyonban

A magyar csapatot a második napra sorsolták, így ma reggel a Bocuse d'Or kétévente megrendezett világdöntőjén elstartolhatott Molnár Gábor is. Az izeselet.hu csapata a helyszínről jelentkezik, Lyonból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!