
Küzdelem és feszültség a főzőlap mellett - kezdődik a lyoni Bocuse d'Or
A többnapos rendezvénysorozat legizgalmasabb két napja kétségtelen a Bocuse d’Or szakácsverseny, amelyen Magyarországot Molnár Gábor séf és Pohner Ádám commis (segéd) képviseli a főzőlap mellett, míg a csapat edzője, Vomberg Frigyes, a zsűriben pedig a magyar küldöttség szakmai vezetőjeként Hamvas Zoltán pontozza világ 24 országából érkező szakácsok teljesítményét.
Mindenhol verseny
A verseny méreteiről mi sem árul el többet, minthogy ezenkívül még 18 egyéb bajnokság is zaljik: cukrászok, baristák, pékek mérik össze tudásukat, minden nap ünnepivé téve a hangulatot a számtalan díjátadóval. A 130.000 négyzetméteren elterülő gasztronómiai cirkuszban, aki jól figyel, és elcsíp néhányat a világ vezető szakembereinek előadásaiból, kerekasztal-beszélgetéseiből, az pedig évekre előre bepillanthat a meghatározó trendekbe, jelenségekbe.
Zúg a lelátó
Az 1987 óta kétévente megrendezett szakácsverseny az elmúlt évtizedek alatt gasztroshow lett, drukkerekkel, feszültségfokozó elemekkel, ceremóniákkal, be- és kivonulásokkal. A lelátókon a különböző országok drukkereinek keménymagja minél látványosabb elemekkel igyekszik képernyőre kerülni, hiszen az adást a rendezvény webTV-je élőben közvetíti. Mindeközben a boxokban 5,5 óra alatt két fogást kell elkészítenie a versenyzőknek, egy hús- és egy halételt, előbbit 12 tányéron szervírozva, utóbbit pedig egy nagy dísztálon is. Idén a gyöngytyúké és a pisztrángé a főszerep, de természetesen a két fő komponens mellett temérdek kiegészítő elemből áll össze a tányér. A versenyről és az eredményekről a helyszínről számol be az izeselet.hu csapata.