Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Csészényi Kávézó

Gyere velem! Krisztina körút - Emiatt fogsz holnap korábban lelépni munkából!

Érdemes néha a Krisztina körút kedvéért egy kis kitérőt tennünk. A város ezen részén amúgy is van egy kis békebeli hangulat, picit lassabban jár itt az idő. Nem véletlen, hogy itt vert gyökeret a Mákos Guba vagy a Csészényi Kávézó. De tökéletes passzol a környezetbe a vintage hangulatú sütiműhely és egy újhullámos csoki szentély is. Kijártunk nektek kedvezményeket, hogy biztosan megérje erre kanyarodni! Több infó a videókban!
2015. augusztus 28.

 

Csészényi Kávézó

Tudtátok, hogy hazánkban a francia kávépörkölés a legnépszerűbb? Ez azt jelenti, hogy a kávébabokat közép barnára pörkölik, ettől a kávé íze erőteljesebb. Vagy hogy maga Széchenyi István is itt hörpintett fel egy feketét az esküvője után. A kávézó akkor biztos nagyon modernnek számított, manapság inkább a békebeli hangulatra és a hagyományőrzésre hajaz. Ha megnézed a videót, akkor azt is megtudod, hogy mit kell mondanod, hogy megkapd a ház extra kedvezményét a fogyasztásod után. Ugyanitt kávéfőző és belevaló kávé is beszerezhető!

 

Mákos Guba Étterem és Kávézó

A Mákos Guba egy kisvendéglő Krisztinavárosban. Piros kockás terítők az asztalon, befőttek a polcon, itt-ott még egy kis szárazkolbász is szárad a falakon. A napi ajánlat szépen felírva a falra, amire még Rúzsa Sándor is megpödörné a bajuszát. Ha tehetjük, akkor mindenképpen a házi áldás alá üljünk, de anélkül is fogjuk érezni a hely jó szellemét, amikor kihozzák a számlát.

Balambér Café

Két barátnő családi vállalkozása. Azért lett családi, mert azóta, mind Panni és Rita családja is bekapcsolódott a Balambér mindennapi vérkeringésébe. Édességek csak magokból és gyümölcsökből. Nem sok hely van Budapesten, ahol a nyers vegán és vegetáriánus hívek étkezhetnek. Itt megtehetik, ráadásul „csalódásmentesen”. Sőt rendelés esetén még tortát is készítenek. A bringások és a kutyások kedvezményt kapnak. Mi kibuliztuk nektek ugyanezt. Katt a videóra!

CHOCOCO Csokoládérium

Gombóc Artúr egy különösen kövér madár volt, aki egy egyoldalú csokoládé-diétától várta a megváltást és a karcsúsodást.  A diétában következetes volt és csak kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a lapos csokoládét, megkezdettcsokoládét, csupasz csokoládét fogyasztott. A Csokoládériumban egész pontosan több mint 8 évig kóstolhatnánk minden nap másféle csokoládét, mert 3000 féle terméket tartanak.  Az itteni vélemény szerint a legjobb csoki az spanyol, és nem svájci, de bővebben a helyszínen.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.