Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Konyhatuning 8 lépésben

2019. február 27.

A tavasz beköszöntével legtöbben vágyunk a megújulásra. Ha épp itt lenne az ideje felfrissíteni a konyha berendezését, ám sem idő, sem pénz hatalmas átalakításokba fogni, változtassunk apróságokon. Pár kis újdonság, és máris úgy érezhetjük, hogy egészen máshol főzünk. Nézzük, mit ajánl a lakberendező!

 

1. Szőnyeg

A szőnyeg egyszerű és olcsó módja annak, hogy egyedibbé tegyük a konyhánkat. Amerikai konyhás házakban szép átmenetet biztosít a konyha és a nappali között. Ha a konyhában étkezünk, helyezzük el az étkezőasztal közelében. Otthonosabb is lesz a tér, plusz extra koszolódásnak sem lesz kitéve a szőnyegünk.

 

2. Fazekak és serpenyők

Nincs olyan konyha, ahol ne lenne szükség még egy kis plusz helyre. Szereljünk hát fel valamelyik falra egy tárolósínt, és akasszuk rájuk a serpenyőinket és fazekainkat. Így nem csak a szekrényekben szabadítunk fel helyet, hanem divatosabb is lesz a konyhánk.

 

3. Plusz fény

Egy sötét konyha esetén a legegyszerűbb megoldás a világítás biztosítására néhány konyhaszekrényre szerelhető lámpa. A választék hatalmas az egyszerű ledestől a különböző színes és fehér csíklámpákig. A munkát is megkönnyíti, és az egész konyhát derűsebbé varázsolja.

 

4. Zöld, zöld és még egy kis zöld

Nem kell kertkapcsolatos konyhával rendelkeznünk ahhoz, hogy becsempésszük a helységbe a természetet. Hő- és páratűrő dísznövények, valamint a cserepes fűszernövények egyaránt szuperül fognak festeni a kihasználatlan, kopár sarkokban.

 

5. Nyitott polcok

Pár nyitott polc még nem hatalmas porfogó felület. Egyszerűen felszerelhetők az üres falfelületekre, aztán már mehet is rájuk néhány mutatós apróság, konyhai dekoráció vagy olyan eszköz, ami nem csak hasznos, hanem jól is néz ki, azaz nem érdemes eldugni a szekrény vagy a kamra mélyén.

 

6. Öntapadós matricák és tapéták

Egyik kedvencünk a Magyarországon is beszerezhető 15*15-ös csempére illő csempematrica. Tartós, így konyhába is ajánlott, ráadásul csodás minták közül lehet választani.

 

7. Színes székek

Ha kevés a szín a konyhában, dobjuk fel pár színes székkel! Vagy ha ez már túl nagy ráfordítás, az is elegendő, ha a székpárnák huzatát cseréljük tavasziasra.

 

8. Képek a falra

Nem kell drága festményekre gondolni, elég a gyerekek rajzaiból „időszakos kiállítást” rendezni. A színes képkeretek ezúttal is erősen ajánlottak.  

 

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!