Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Konyhasuli franciául: élet a csigán túl

Bármilyen furcsa is, de a franciák a békacombon és a házába visszatöltött csigán kívül is esznek ínyenc dolgokat. Ezek ráadásul más nemzetek számára is bátrabban befogadható ételek.
2016. június 24.

FEB_francia_huspogacsa_steak_hacheHúspogácsa sült krumplival

Rögtön itt van ez a könnyen, gyorsan elkészíthető gyerek- és éppen meccset néző pasibarát fogás. Az elkészült húspogácsákat ehetjük magában, salátával, vagy hamburgerszerűen buciba rendezve. A krumpli mellé pedig mindenképpen kínáljunk mártogatni valót: házi ketchupot, csípős, fűszeres szószokat!

Kuszkusz RoyalFEB_kuszkusz_2016

Ennél a fogásnál nem kell semmit elaprózni: a kuszkusz fűszeres, a zöldséges ragu gazdag, húsfélékből meg alig tudunk választani: bárány, csirke meg kolbász is. Szánjunk rá időt, az elkészítésre, de még inkább az elfogyasztására, hosszú vasárnap délutáni ejtőzéssel.

BorjúbecsináltFEB_borjubecsinalt

Jól besűrítve őrületesen gazdag ragu, bő lére eresztve, akár leves is lehet belőle. Az eredeti recept szerint a borjú háromféle különböző részéből kell, hogy összeálljon az étel: borda, oldalas és szegy. Ne legyünk restek, kövessük a franciák utasításait és a siker biztosan nem marad el!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Konyhasuli franciául: elő a békával!

Konyhasuli franciául: elő a békával!

A Belleville randevú békás jelenete óta nehéz felednünk az érzést, hogy bizony milyen egyszerű megoldás is pár falatra ez a jószág, még akkor is, ha a kis Vuk nem vesződött vele. Konyhasuli franciául az EB ideje alatt: Osztály, vigyázz!
Egy hónap Franciaországban - meccsek és konyha

Egy hónap Franciaországban - meccsek és konyha

Csodás kombinációra gondolunk: meccseket nézünk és közben főzünk is, ennél jobbat nem tudunk elképzelni. Június sztárja, a francia konyha! Na, jó, meg a focisták is.
Konyhasuli franciául: a Delikát (épicerie)

Konyhasuli franciául: a Delikát (épicerie)

Sok mindenre jó a delikát, és sok mindenre nem. Jó, ha tudjuk, mely termékekért érdemes betérni. Ezeket az üzleteket az eredetiség keresése tartja fenn, és általában valamelyik tájegység (Korzika, Périgord, Bretagne, Normandia, Elzász, Provence) jellegzetes termékeit árulják. Párizs amúgy is összegez és összehoz, hiszen ide mindenki valahonnan jött, és nemhogy halványodik, hanem erősödik a regionális öntudat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!