Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Konyhai inspirációk Mautner Zsófitól

Naponta látjuk megnyugtató mosolyát, figyeljük, ahogy otthonosan nyúl a fakanálért, magabiztosan sóz és könnyedén átforgatja a piruló krumplit. Egyszóval belopta magát a mindennapjainkba és menniyre jól is van ez így. De honnan szerzi Zsófi az ihletet, mi jelentette számára az inspirációt? Megkérdeztük.
2015. október 2.

“Rengeteg pozitív visszajelzést kapok, örülök, hogy a magyar nézők nyitottan fogadják a megszokottól gyakran eltérő ételeimet. A receptjeimet elég sokan osztják meg, és gyakran el is küldik az elkészített étel fotóját. A sütőtökös krémmel töltött csokoládés kekszet például majdhogynem sütési hullám követte” – kezdi a nézői reakciókal. “De olyan tömeges hisztériát, mint ami például Nigella Lawson libazsírban sült krumpli receptje után kitört Angliában, én még nem tapasztaltam. A nézők akkor megrohamozták a boltokat, és mindenhol elfogyott a libazsír.

Egy fotó nélküli könyvvel kezdődött

Amúgy Nigelláért én is rajongok. Nagyon szeretem mind a receptjeit, mind a belőle áradó nőies hedonizmust. A How to Eat című könyve a kedvencem. Ez volt az első, angol nyelvű komoly szakácskönyv, amit megvettem, még 1998-ban. 520 oldalas, puhafedeles, és egyetlen fotót sem tartalmaz. Mára már teljesen sárgák a lapjai, és nekem ez a szakácskönyv-gyűjteményem alapdarabja. Emlékszem, ahogy a régi kis lakásomban leheveredtem a kanapéra, kinyitottam a könyvet, és egy szuszra kiolvastam az elsőtől az  utolsó betűig egy éjszaka alatt. Nemcsak a receptek, hanem elsősorban az írás színvonala miatt. Nigella kitűnően ír. Pár alapreceptet, például a sült csirkét vagy a répatortát az ő receptje alapján készítem a mai napig” – mondja az egyik legfontosabb szakácskönyvéről.

Váltótársak

Azt már sokszor olvashattuk, hogy a brüsszeli kulturális-hivatalos életet cserélte Zsófi a hazai gasztronómiai pezsgésre: a kezdetben hobbiból írt népszerű blogot később a többi között könyvek és az Ízes élet követte. Sőt váltótársa is lett a műsorban, Pataky Péter séffel – mivel felváltva adják egymásnak a stúdiót – csak ritkán lehetnek egy konyhában, de ha igen, akkor mi is ott vagyunk és elcsípünk belóle pár percet:

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pataky Péter - séf a világ körül

Pataky Péter - séf a világ körül

Pataky Péter 2015 áprilisa óta vezeti az Ízes életet Mautner Zsófival felváltva. Zsófi izgalmas nemzetközi ihletésű receptjei mellé Péter a magyar konyha klasszikusait hozza, természetesen saját arcára formálva.

Két stílus, egy konyha - az Ízes élet a Gourmet Fesztiválon

Az idei Gourmet Fesztiválon is szerepelt az Ízes élet a színpadon, méghozzá két műsorvezetőnk, Mautner Zsófi és Pataky Péter álltak egy pulthoz. Pirultak a bucik, olvadt a zúza és tökéletesen csípett az uborkasaláta.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!