
Kolbász sülve-főve
Kolbászos fehérbab leves
Házias, rusztikus, sűrű laktató leves, ami nagyon is jól jön ilyenkor ősszel. Krumplival, kolbásszal és a babbal együtt nem is nagyon számíthatunk könnyed levesre. szóval diétázok most ne nézzenek ide! A leveshez használt konzervbabnak hála, az étel villámgyorsan elkészíthető és bevethető.
Tészta sült debrecenivel és gyöngyhagymával
Pataky Péter mit is használhatna mást, mint debrecenit? Ráadásul párban vannak. Az édeskés sajt és a savas gyöngyhagyma különleges ízharmóniát hoznak létre a tésztán. A legjobb az egészben, hogy amíg megfő a tészta, elkészül a feltét is.
Bangers and mash
Kolbász és krumplipüré, angol módra. Kicsit más a kolbászhús összetétele, kicsit más az elkészítése, de a lényeg ugyanaz:a kolbász. Worchestershire szósszal ízesítjük, míg a pürének magos mustár, parmezán és cheddar sajt jár. A köret pedig párolt zöldborsó és zöldbab, lila hagymával. Annyira brit!
Falusi tortilla füstölt kolbásszal
A tökéletes rántotta, ahogyan a spanyolok készítenék: sok hagymával, krumplival, jófajta kolbásszal és persze tojással. Érdemes rászánni az időt, hiszen nagy sikere lesz ennek a tortillának, nem csak reggelire, de ebédre vagy vacsorára is szenzációs.