Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kis rendszerezés most, nagy előny a hajrában!

A nemszeretem dolgok listáján valamiért előkelő helyen áll a vasalás, van is rá tippünk, mit tegyünk, ha végképp menthetetlen a helyzet!
2015. december 8.

Klasszikusok hétköznapra

Ezen a héten alaposan takarítsd ki a legkevésbé koszolódó helyiségeket. A szekrényeket kirámolása ugyan nálunk csak opcionális, de a polcokat le lehet pakolni, a könyveket átporszívózni, ablakot pucolni, függönyt mosni. A vasalnivaló fölszámolására vagy egy kellemes méretű terítőt javaslunk, amivel letakarhatjuk, igaz így csak optikai lesz a megoldás, de akár szövetkezhetünk olyasvalakivel, aki kifejezetten szeret vasalni, és míg ő nálunk is besegít, addig mi visznozzuk valami olyasmivel, amiben meg mi vagyunk menők. Ha végképp hasznos időként szeretnénk megélni az álldogálást, akkor marad a hangoskönyv: válasszunk olyat, amit szívünknek kedves színész olvas, így legalább a kultúrélmény megemeli a néha bosszúságot okozó ingvállakkal töltött időt 😉

Süti, sütikara_1

Készítsük elő a süteményekhez valókat! Pucoljunk mandulát, daráljuk le a diót, a mákot, felhasználásig tegyük be a fagyasztóba. Készítsük egy helyre a díszítő- és kiegészítő dolgokat, hogy ne a készítéskor kelljen kapkodni: bármi megteszi, gyűjthetjük egy tepsibe is, legalább már pont ott lesz minden egyben, mikor nekilátunk a tésztagyúrásnak. És ha élesben, amikor már ki lesz számolva az idő, nem szeretnénk kapkodni, akkor még ezeken a sima hétköznapokon bátran kísérletezhetünk a gyerekekkel, hogy milyen munkafázisba lehet őket bevonni, mert ha jól motiváljuk őket, és testhezálló feladatot adunk nekik, akkor valódi és nagy segítséget jelentenek. Megéri a látszólag nagyobb macerát, ráadásul így nem azt érzik, amibe néha mindanniyan beleesünk, hogy láb alatt vannak.

Lent, DélenFamily celebration

 

Új-Zélandon a karácsony a nyári vakáció idejére esik, ami így egyszerre az ajándékvásárlás, a partik és családi kirándulások ideje. A karácsony ünnepét a 18. századi angol telepesek gyökereztették meg, és bár eredetileg Karácsony Apó örvendeztette meg ajándékaival a gyermekeket, az elmúlt 20-30 évben személye fokozatosan átalakult az Egyesült Államokban ismert Santa Claus mintájára. Az angol és amerikai hatás mellett az őslakos maori kultúrából is átszűrődött néhány elem az ünneplésébe, mert bizonyos spirituális maori figurák és teremtmények nagyon hasonlítanak az európai karácsonyi manókra.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ess neki ma, megéri!

Ess neki ma, megéri!

Vannak, akik nem egy nagy rohammunkával teljesítenék a decemberi kötelező köröket, hanem arányosan minden fronton haladnak hol ebben, hol abban. Akárhogy is, itt egy újabb nap, amikor haladhatunk egy sor dologgal ;)
Adni is jó!

Adni is jó!

Csak egy cipősdoboz. Ennyit lenne jó érdemes megtöltenünk meglepetésekkel, és máris vidámabb lesz egy kisgyerek karácsonya. Erre is mutatunk ma lehetőséget és persze folytatjuk otthonunk fölkészítését is, miközben ismét körbenézünk a nagyvilágban: hogyan töltik a várakozás heteit máshol?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!