Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ki a szabadba! - A 4 legfinomabb falat piknikre

Végre itt a majdnem nyár! Hétvégi családi programként irány a szabad: a focilabdát, tollasütőt biztosan visszük magunkkal. De milyen ételeket készítsünk a kirándulásban megfáradt és főleg kiéhezett családtagoknak, barátoknak? Összegyűjtöttünk négy, a piknikezéshez praktikusan előkészíthető és ínycsiklandó receptet.
2015. május 6.

Ha piknikezésre készül a család és a barátok, nem utolsó feladat felkészülni a társaság élelmezésére. A leves és a krémes kilőve, vigyünk helyett inkább sok gyümölcsöt, kenyérféleséget, hidegen is finom húsokat, salátát. Mindezt megbízhatóan záródó dobozkákba szortírozva.Ja, és ami a legfontosabb: egy plédet mindig tartsunk az autónkban, így felkészültek leszünk, bármikor is törne ránk a piknikezhetnék.

Olajbogyós, kolbászos piknikkenyérOlajbogyós-kolbászos piknikkenyér

Minden szabadtéri együtt elköltött étkezés alapja a kenyér, ez a verzió pedig amilyen kevés alapanyagból, illetve könnyen elkészíthető, olyan nagy sikerre számíthatunk majd, ha előkapjuk a kosárkából. Önmagában is szenzációs, hiszen az olajbogyó és a kolbász már felérnek egy-egy feltéttel, de ha készítünk, hozzá mártogatóst, garantált a siker.

Gyors vendégvárók

Narancsos,citromos olajbogyó, tonhalkrém előre, kevés munkával könnyedén elkészíthető falatkák, jól zárható műanyag dobozkákban szállítható mindegyik. Kenyérrel, zöldséggel mártogatva istenien finom. A kecskesajtos-körtés-diós bagettet pedig egész egyszerűen a helyszínen összeállíthatjuk: két focimeccs között, és egy fröccs mellett nagyon szépen mutat.

Feketeerdei sonkába göngyölt datolya, kecskesajtos, sült céklás falatkák, petrezselymes fokhagymás garnéla04.24-3x-fingerfood

És íme a deluxe piknik hozzávalói: datolya, sonka, sajt, sült cékla és garnéla. Őrületesen finom falatkák, melyek egy harapással eltüntethetők. A barátok értékelni fogják a gondoskodást. Hűtőtáskában ajánlatos szállítani a falatkáinkat, és készen is állunk az elegáns szabadtéri falatozásra.

Húsos tésztabatyu

Hidegen is istenien finom tud lenni, ez a közel-keleti fűszerezési, olajbogyós, darált hússal töltött batyu. Ha előző este elkészítjük, másnap reggel már mehet is a piknikkosárba és bizton állíthatjuk, hogy a gyerekek kedvence lesz: nem kell hozzá sem tányér, sem evőeszköz, még csak egy helyben sem kell maradni míg megeszik.

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!