
Julia Roberts konyhakertje
A világhírű sztár, három gyerek édesanyja, a fenntartható fejlődés és az ökogazdálkodás szószólója és egy malibu kert rendszeres gondozója. Kapál, veteményez, öntöz és komposztál, lehet, hogy még a gazt is kiszedegeti a spenót és a kelkáposzta közül. Mindezt persze nem egyedül teszi, lelkes segítői, gyermekei, akik nagyobb étvággyal falatoznak, mióta maguk is részt vesznek a kiskert megművelésében.
Leszedik a spenótot, megmossák, szárait lecsipkedik, ahogy azt kell és segítenek anyának a főzésben. Sok amerikai kortársuktól eltérően, ők nem gondolják, hogy a bab konzervben nő, vagy a kukorica pehely formában bújik ki a reggeliző csészéből.
Sok-sok zöldséget és gyümölcsöt esznek nyersen, és nagy családi kedvenc a kelkáposzta. Ezt a káposztafélét egyenesen organikus erőműnek becézik, hiszen telis-tele van vitaminokkal (A, C, K, E) kálciummal, és nagyon jót tesz az emésztésnek is.
Kedvenc nassolnivalójuk a kelkáposzta chips, a srácok pillanatok alatt bevágnak egy nagy tál kel levelet: ropogós, ízletes és lédús. Az olajos sült krumplit pedig csak hírből ismerik.
Juliáról viszont azt is tudnunk kell, hogy az Ízek, imák, szerelmek című film sztárjaként, az “evős” jelenetekben nem kellett különösebben megerőltetnie magát: imádta a tésztákat, az igazi olasz pizzát és az a pár kiló plusz, boldogan csusszant fel rá.
Bucatini all’amatriciana (Eat, pray, love)
Hozzávalók:
20 dkg császár szalonna
1 fej vöröshagyma
40 dkg hámozott paradicsom
olívaolaj
chilipehely
pecorino romano
40 dkg bucatini
A felcsíkozott szalonnát kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd szedjük ki és tegyük vissza helyére a felaprított hagymát. Dinszteljük üvegesre.
Tegyük rá a felkockázott paradicsomot a chilpehellyel, és főzzük további 20 percig. Ha a szósz besűrűsödött, jöhet vissza a szalonna. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tésztát főzzük ki bő, sós vízben.
Ha megfőtt, pakoljuk rá a paradicsom-szószt és szórjuk meg reszelt pecorino romanóval.
Buon appetito!
(forrás: www.sheknows.com)