Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A fotó illusztráció

Jógapózok evés előttre

Így üssük el a felesleges időt a konyhában
2017. May 13.

Éljen a testmozgás!

Amíg arra várunk, hogy lefőjön a kávé, felforrjon a víz, előmelegedjen a sütő, megérkezzenek az éhes szájak, addig koncentráljunk magunkra. Ne hagyjuk, hogy feleslegesen peregjenek a percek, üssük el az időt mozgással. Ezekkel a gyakorlatokkal összeszedettebbek leszünk, jobban összpontosítunk, az egész napos ülés okozta károkat is enyhítjük. Nem szükséges semmilyen speciális eszköz, a gyakorlatok a legkisebb konyhában is elvégezhetőek. A tippek pedig egyenesen Britt McVicar jógaoktatótól és Erika Mundinger gyógytornásztól származnak.

Napüdvözlet: Zárjuk össze a lábainkat, állunk egyenesen, nyújtsuk ki a karjainkat. Nézzünk fel a kezeinkre, majd hajoljunk hátra óvatosan, nyújtsuk a hátizmainkat. Ezután lassan hajoljunk előre, homorítsunk, próbáljuk megérinteni a talajt/lábfejünket. Majd ismételten felegyenesedünk, hátra nyújtunk, és előre gördülünk. Kb. 3-5 alkalommal ismételjük.

Guggolások: Kapaszkodjunk meg a pultban (az egyensúly megtartása érdekében), majd végezzünk el néhány guggolást. Néhány terpesz-zárszökdelést is beiktathatunk. Figyeljünk arra, hogy a térd ne menjen a boka elé, a lábfej nézzen előre!

Híd: Ezzel könnyen lelazíthatjuk derekunkat az egész napos ülőmunka után. Feküdjünk a talajra, karjainkat fektessük magunk mellé, talpunkat tegyük a földre. Emeljük meg a csípőnket, tartsuk fent 5 másodpercig, majd lassan engedjük le. Ismételjük ezt néhányszor.

Savasana: A hullapózként is nevezett erősítő jógapóz segít relaxálni. Feküdjünk a padlóra, és engedjük el magunkat, csak a légzésünkre figyeljünk, semmi másra.

Bónusz gyakorlat: Erika javaslata, a kitörés, sokak mumusa. Ha nagyobb konyhánk van, akár haladhatunk is, de ha kis hely áll rendelkezésünkre, háromfázisú verzió ajánlott: előre, hátra, majd váltott lábbal. Ha szeretnénk kihozni a maximumot, fogjunk meg egy nagy lábast, egy doboz kókuszolajat, és emeljük ki a súlyt, miközben végezzük a kitöréseket.

 

forrás: thekitchn.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sörözés és jógázás egyszerre?? Igen, létezik!

Sörözés és jógázás egyszerre?? Igen, létezik!

Sörözz jógázáskor, jógázz sörrel
Édes reggeli, valódi sajttorta élmény, csupa egészséges összetevőből: Epres sajttortás zabkása

Édes reggeli, valódi sajttorta élmény, csupa egészséges összetevőből: Epres sajttortás zabkása

Az eperszezon alatt ez a finom, krémes, édes reggeli felér egy szelet valódi sajttorta élményével. De mivel csupa egészséges összetevőből készült, az alakunk miatt sem kell aggódni így a nyár közeledtével.
Ez történik a testünkkel, ha túl sok cukrot eszünk

Ez történik a testünkkel, ha túl sok cukrot eszünk

Mert a cukor nem csak az elhízásért felel

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!