Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kezdődik a suli!

Finom és egészséges uzsonna tippek Csigó Zitától
2016. szeptember 1.

Iskolakezdéskor mindig fejtörést okoz, hogy milyen egészséges finomságokkal lepjük meg a gyerekeket reggelire, tízóraira vagy éppen uzsonnára. Vegetáriánus táplálkozás esetén sem kell leragadnunk a tojáskrémnél vagy a körözöttnél, ezek a szuper szendvicskrémek nemcsak a kisebbek, hanem a felnőttek nagy kedvencei is lesznek.

 

Tofu-uborka krémes rozsbuci

 Hozzávalók (4 bucihoz):

  1.  A szendvicskrémhez:
  2.  25 dkg füstölt tofu
  3. 3 evőkanál tejföl
  4. 1 nagy gerezd fokhagyma
  5. só, őrölt fekete bors
  6. 20 dkg kígyóuborka

 

 A tálaláshoz:

  1.  1 evőkanál olívaolaj
  2. 1 db kisebb padlizsán
  3. 4 db rozsos buci
  4. salátalevelek

 

 1. A szendvicskrémhez a tofut villával összetörjük, majd kikeverjük a tejföllel. Hozzáreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A megmosott kígyóuborkát apró kockákra vágjuk, és a krémhez forgatjuk.

2. Egy (grill)serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megmosott, hosszában vékony szeletekre vágott padlizsánt átsütjük rajta.

3. A bucikat kettévágjuk (belső oldalukat ízlés szerint kissé megpiríthatjuk), megtöltjük a tofukrémmel, a grillezett padlizsánszeletekkel és a salátalevelekkel.

 

Csicseriborsókrémes tramezzini

 Hozzávalók (8 kis háromszögszendvicshez):

 A szendvicskrémhez:

  1.  2-3 evőkanál szezámmag
  2. 25 dkg lecsepegtetett csicseriborsó (konzerv)
  3. 1 evőkanál olívaolaj
  4. 1 kis pohár natúr joghurt
  5. 1/4 bio citrom lereszelt héja
  6. só, őrölt fehér bors
  7. aprított petrezselyemzöld

 

 A tálaláshoz:

  1.  6 szelet tramezzini kenyér (vagy bármilyen tetszőleges nagyobb méretű toastkenyér)
  2. salátalevelek

 

 1. A szezámmagot forró, zsiradékmentes serpenyőben addig pirítjuk, míg kiadja az illatát.

2. A csicseriborsót késes aprítóba tesszük a pirított szezámmaggal, az olívaolajjal, a joghurttal, a citromhéjjal, a sóval, a borssal és a petrezselyemmel. Krémesre törjük, ízlés szerint még kevés citromlevet is adhatunk hozzá.

3. A kenyérszeleteket rétegezzük a csicserikrémmel és a salátalevelekkel, kissé összenyomkodjuk, és 4-4 háromszögre vágjuk.

kezdodikasuli2_csicseri

 Tipp: Ha inkább teljesen homogén krémet szeretnénk készíteni, a pirított szezámmagot kávédarálón őröljük meg, és így keverjük a csicseriborsóhoz.

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Amerikai sajtos szendvics
A hét szendvicse

Amerikai sajtos szendvics

A világ egyik legegyszerűbben elkészíthető melegszendvicse, amely egy jól kiválasztott sajtfélével mégis különlegessé tehető. Egy finom krémlevessel komplett ebédnek vagy vacsorának is kiváló.
Holland melegszendvics
A hét szendvicse

Holland melegszendvics

Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy alma kerül a szendvicsbe. De csak elsőre! Ez a pofonegyszerű, gyorsan elkészíthető melegszendvics nem véletlenül lett oly’ népszerű a világban. Megéri kipróbálni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!