Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ízek és illatok - használd okosan az alapanyagokat!

Nem csoda, ha nem most jut eszünkbe a legkreatívabb ötlet, éppen ezért igyekszünk észnél lenni és a nehezdő pillanatokban is sorvezetővel szolgálni. Mindig van egy-két húzosabb nap, amikor már egy héten belülre kerülünk, át kell esni rajta ;) Tippek és trükkök az utolsó hétvégére!
2015. december 19.

Néhány alma héját fényesítsük ki, vágjuk egyenesre az alját, tetejére helyezzünk egy-egy teamécsest, vágjuk körbe, majd a vonal mentén készítsünk egy mélyedést, éppen akkorát, amelybe belefér a mécses. Csinálhatjuk úgy is, hogy egészen kicsi átmérőjű, de mélyebb vájatot készítünk, egy hosszú gyertyát állítunk bele, amelynek a tövét pedig átkötjük egy szép szalaggal. Néhány ilyen gyertyatartóval máris ünnepi fényben díszeleg az asztal.

Halak és megoldásoktiszai hal

A serpenyőben sütésre vagy párolásra a vékonyabb vagy közepes vastagságú halfilék és nagyon kicsi az egész halak alkalmasak. Fontos szabály az, hogy az alapanyag vásárlásba bele kell kalkulálnod néhány veszteséget is, amelyek csökkentik az alapanyagok súlyállományát, ennyivel kevesebbel számolj, mire a halból, rákból esetleg kagylóból étel lesz. A tisztítás és a hőkezelés ilyenek például. Vedd figyelembe, hogy a halaknak igazán nincs nagy sütésigénye, ügyelj rá, hogy ne készüljenek túl, mert addigra pont a legjobb dolgok távoznak belőle!

Lent, Délenaus_beach

Ausztráliában szintén díszítenek karácsonyfát, ami többnyire műfenyő. Az ausztrálok a karácsonyi vacsorát kint a kertben rendezik, majd lemennek a tengerpartra egyet fürödni, vagy krikettet játszanak, vagy nyilván bármi más kellemeset csinálnak, amit tengerparton lehet (csak egy apró, vágyakozó sóhaj 😉 Azon, hogy a Mikulás szörfön érkezik, meg sem lepődünk, mintahogy azon sem, hogy több, nagyobb vitrolásversenyt is karácsonyra időzítenek.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

7 tipp a tökéletes bejglihez

7 tipp a tökéletes bejglihez

Karácsonykor egymás bejglijét kötelező megkóstolni, csakúgy, mint megnézni a fát! Ha te is sütnél, az alábbiakat tartsd szem előtt!
A jó balatoni halászlé

A jó balatoni halászlé

A balatoni halászléről méltatlanul kevesebb szó esik, mint a tiszai vagy bajai társairól, pedig egy jót minimum megkóstolni, de egyszer megfőzni is kötelező. Az egyik fontos arány, hogy a bele kerülő halak harmada ragadozó legyen.
Csodás halak Karintiából

Csodás halak Karintiából

Azt, hogy Ausztria immáron nemcsak téli célpont, régóta tudjuk. Ahogy azt is, hogy a kis, falusi vendéglőktől a csúcsgasztronómiáig minden megtalálható az éttermi kínálatban. Körbe is nézünk egy-egy tartomány konyhájában, mit érdemes arrafelé kóstolnunk. Célpont: Karintia.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!