
Ízek és illatok - használd okosan az alapanyagokat!
Néhány alma héját fényesítsük ki, vágjuk egyenesre az alját, tetejére helyezzünk egy-egy teamécsest, vágjuk körbe, majd a vonal mentén készítsünk egy mélyedést, éppen akkorát, amelybe belefér a mécses. Csinálhatjuk úgy is, hogy egészen kicsi átmérőjű, de mélyebb vájatot készítünk, egy hosszú gyertyát állítunk bele, amelynek a tövét pedig átkötjük egy szép szalaggal. Néhány ilyen gyertyatartóval máris ünnepi fényben díszeleg az asztal.
Halak és megoldások
A serpenyőben sütésre vagy párolásra a vékonyabb vagy közepes vastagságú halfilék és nagyon kicsi az egész halak alkalmasak. Fontos szabály az, hogy az alapanyag vásárlásba bele kell kalkulálnod néhány veszteséget is, amelyek csökkentik az alapanyagok súlyállományát, ennyivel kevesebbel számolj, mire a halból, rákból esetleg kagylóból étel lesz. A tisztítás és a hőkezelés ilyenek például. Vedd figyelembe, hogy a halaknak igazán nincs nagy sütésigénye, ügyelj rá, hogy ne készüljenek túl, mert addigra pont a legjobb dolgok távoznak belőle!
Lent, Délen
Ausztráliában szintén díszítenek karácsonyfát, ami többnyire műfenyő. Az ausztrálok a karácsonyi vacsorát kint a kertben rendezik, majd lemennek a tengerpartra egyet fürödni, vagy krikettet játszanak, vagy nyilván bármi más kellemeset csinálnak, amit tengerparton lehet (csak egy apró, vágyakozó sóhaj 😉 Azon, hogy a Mikulás szörfön érkezik, meg sem lepődünk, mintahogy azon sem, hogy több, nagyobb vitrolásversenyt is karácsonyra időzítenek.