Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Italok januárra, amik tutira felmelegítenek

Elmúlt a december, az ünnepekkel teli, várva várt hónap, tavaszig pedig még aludni kell néhányat. A Food52 most összegyűjtötte milyen forró finomságokkal kényeztetjük magunkat a világ körül, ehhez persze nekünk is van néhány hozzáfűznivalónk.
2016. január 14.

Egy csésze igazi forró csokoládéforrocsoki

Nem lesz olyan sűrű, mint egy puding, mert nincs benne semmilyen sűrítő, keményítő vagy krém. Ez az étcsokoládé ízéről szól. Ha van otthon kézműves csokid, ne habozz azt is beletenni! Ha nincs, akkor tulajdonképpen bármilyen, jó minőségű megfelel. Nem árt azonban, ha magas kakaótartalmút választunk.

Hozzávalók

  • 85 gramm csokoládé
  • ¾ csésze víz
  • ¾ csésze tej
  • tejszínhab (díszítés)

Elkészítés

Tegyük a csokoládét egy edénybe, adjunk hozzá egy kevés forró vizet, amíg fel nem olvad. Öntsük hozzá az összes vizet végül a meleg tejet. Kínáljuk tejszínhabbal.
A cukormentes, kókusztejes, nyírfacukros verziót is próbáljuk ki Mautner Zsófitól.

 

Marokkói mandulatej narancsvirágvízzel és fahéjjalmandulatej

Frissítő, édes és még egészséges is a marokkóiak kedvenc itala.

Hozzávalók

  • ½ csésze mandula
  • ½ csésze cukor
  • 1 ek. narancsvirágvíz
  • 3 csésze víz
  • fahéj

Elkészítés

Daráljuk le a mandulát a cukorral. A vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a mandulás masszát és vegyük lejjebb a hőmérsékletet. Főzzük öt percig, gyakran kevergetve. Adjuk hozzá a narancsvirágvizet. Eredetileg hidegen isszák, de télen jobban esik forrón! Szűrjük le és szórjuk meg fahéjjal.

Mandulatejből készül ez a forró sütőtökös, gyömbéres turmix is, ami bearanyozza a fázós, hideg estéket.

Vajsörvajsor

Ez a csodálatos ital a Harry Potterből maga a folyékony vajkaramella. Ez a verzió alkoholmentes, de tehetünk bele cidert, vagy rumot is, ha felnőttek is isznak belőle. Ez a forró ital kicsiket és nagyokat egyaránt egy varázslatos világba repít. Az édes-vajas szirup alma-ciderrel és vaníliával kombinálva önmagában túl édes lenne, de a kesernyés gyömbérsör remekül ellensúlyozza ezt.

Hozzávalók

  • 2 ek vaj
  • ¼ csésze barnacukor
  • ¼ csésze tejszín
  • ¼ tk só
  • 1 vaníliarúd vagy ½ tk vaníliaaroma
  • 3 csésze almacider
  • 1 csésze gyömbérsör
  • tejszínhab díszítésnek

Elkészítés

Először elkészítjük a vajkaramella- szirupot. Olvasszunk vajat, majd tegyük bele a sót, a cukrot és a tejszínt. Főzzük pár percig magas lángon, folyamatosan kevergetve. Adjuk hozzá a vaníliát és a cidert. A tűzről levéve pedig a gyömbérsört is.Tejszínhabbal kínáljuk.

Ha gyümölcsös alkoholos forró italra vágyunk, próbáljuk ki ezt az almás forralt bort is!

 

Forrás: www.food52.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mit ér a tészta, ha leveles? Gyors vacsorák, vendégváró falatok

Mit ér a tészta, ha leveles? Gyors vacsorák, vendégváró falatok

A fagyasztott leveles tészta életmentő az év bármelyik szakában, különösen akkor, ha vendégeket várunk. Villámgyorsan elkészül, csak egy kis fantázia kell hozzá.
Forró sütőtökös latte

Forró sütőtökös latte

Tél, hideg, pokróc, sütőtökös latte.
5 forró ital hideg estékre

5 forró ital hideg estékre

Hideg, esős őszi estéken nincs is jobb, mint bekuckózva tévét nézni otthon, vagy barátnőkkel csajos estét tartani, szintén otthon. Esetleg tágabb családi körben jókat beszélgetni és társasozni otthon. Lényeg, hogy legyen kéznél egy nagy kancsó forró itóka, amivel felmelegíthetjük szívünket-lelkünket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.