
Italok januárra, amik tutira felmelegítenek
Egy csésze igazi forró csokoládé
Nem lesz olyan sűrű, mint egy puding, mert nincs benne semmilyen sűrítő, keményítő vagy krém. Ez az étcsokoládé ízéről szól. Ha van otthon kézműves csokid, ne habozz azt is beletenni! Ha nincs, akkor tulajdonképpen bármilyen, jó minőségű megfelel. Nem árt azonban, ha magas kakaótartalmút választunk.
Hozzávalók
- 85 gramm csokoládé
- ¾ csésze víz
- ¾ csésze tej
- tejszínhab (díszítés)
Elkészítés
Tegyük a csokoládét egy edénybe, adjunk hozzá egy kevés forró vizet, amíg fel nem olvad. Öntsük hozzá az összes vizet végül a meleg tejet. Kínáljuk tejszínhabbal.
A cukormentes, kókusztejes, nyírfacukros verziót is próbáljuk ki Mautner Zsófitól.
Marokkói mandulatej narancsvirágvízzel és fahéjjal
Frissítő, édes és még egészséges is a marokkóiak kedvenc itala.
Hozzávalók
- ½ csésze mandula
- ½ csésze cukor
- 1 ek. narancsvirágvíz
- 3 csésze víz
- fahéj
Elkészítés
Daráljuk le a mandulát a cukorral. A vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a mandulás masszát és vegyük lejjebb a hőmérsékletet. Főzzük öt percig, gyakran kevergetve. Adjuk hozzá a narancsvirágvizet. Eredetileg hidegen isszák, de télen jobban esik forrón! Szűrjük le és szórjuk meg fahéjjal.
Mandulatejből készül ez a forró sütőtökös, gyömbéres turmix is, ami bearanyozza a fázós, hideg estéket.
Vajsör
Ez a csodálatos ital a Harry Potterből maga a folyékony vajkaramella. Ez a verzió alkoholmentes, de tehetünk bele cidert, vagy rumot is, ha felnőttek is isznak belőle. Ez a forró ital kicsiket és nagyokat egyaránt egy varázslatos világba repít. Az édes-vajas szirup alma-ciderrel és vaníliával kombinálva önmagában túl édes lenne, de a kesernyés gyömbérsör remekül ellensúlyozza ezt.
Hozzávalók
- 2 ek vaj
- ¼ csésze barnacukor
- ¼ csésze tejszín
- ¼ tk só
- 1 vaníliarúd vagy ½ tk vaníliaaroma
- 3 csésze almacider
- 1 csésze gyömbérsör
- tejszínhab díszítésnek
Elkészítés
Először elkészítjük a vajkaramella- szirupot. Olvasszunk vajat, majd tegyük bele a sót, a cukrot és a tejszínt. Főzzük pár percig magas lángon, folyamatosan kevergetve. Adjuk hozzá a vaníliát és a cidert. A tűzről levéve pedig a gyömbérsört is.Tejszínhabbal kínáljuk.
Ha gyümölcsös alkoholos forró italra vágyunk, próbáljuk ki ezt az almás forralt bort is!
Forrás: www.food52.com