Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ilyenkor a vénasszonyok is grilleznek

Mindenképpen használjuk ki a vénasszonyok nyara adta lehetőségeket és a napsütést: grillezzünk a teraszon vagy a kertben! Könnyen, gyorsan elkészíthetünk egy hétköznap esti grill vacsorát, vagy hívhatunk barátokat hétvégére.
2015. szeptember 16.

Grillcsirke csípős, savanyú kukoricasalátávalGrillcsirke, csípős-savanyú kukoricasalátával

Igazi nyarat idéző kukoricasaláta, amit természetesen fagyasztott vagy konzerv kukoricából is megoldhatunk, még így szezon előtt. Ennél a receptnél, mint a grillezésnél is úgy általában, nagy hangsúlyt kap a körítés, hiszen lássuk be: nincs igazi kerti parti jól bekevert, beízesített saláták nélkül. Az öntet a lelke az egész salinak: szójaszósszal, chilivel és citromlével, nem csak grillcsirke mellé!

Tonhal steak grillezett spárgával

Fotó: Tumbász Hédi

Fotó: Tumbász Hédi

Fantasztikusan finom ételt varázsolhatunk a vendégeknek és még órákat sem kell álldogálnunk a grill mellett, ha ezt a tonhalas, spárgás receptet választjuk. A hal 2, azaz kettő perc alatt megsül, a hozzávaló pác pedig egy perc alatt elkészül. Friss fűszernövényektől teljesen megbolondul a hal, ezért a spárgát csak a klasszikus, olvasztott vajas verzióval javasolja elkészíteni Csomor Csilla színésznő.

Sült, grill kolbászgrillkolbász

A kerti és teraszos grill partik abszolút befutó sztárja a grill kolbász. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy majd’ minden nemzetnek megvan a maga kis sütögetnivaló kolbászkája:  debreceni, nürnbergi, braunschweigi, chorizo, sausage, a görögöknél sheftalia, míg a kozákoknál schuschuk néven fut, és lóhúsból készül. Lényeg, hogy dobjuk a grillrácsra, forgassuk meg párszor, ha tetszik neki, locsoljuk meg balzsamecettel és röpülhet is a tányérokba.

Birsalmás sült oldalas, grillezett cukkini és édesburgonya

Istenien finom fogás, mely azonban igényel némi előkészületet. Először is nem árt ha van otthon, tavalyról eltett és még működőképes, birsalmasajtunk. Ha az első pontot kipipáltuk, jöhet az oldalas-kérdés: a húst darabokra vágva előfőzzük, abáljuk és csak ezután mehet a grillre. A könnyebbik része ezután következik: a zöldségeket csak fel kell darabolnunk, fűszerezni és olajba meghempergetve megsütni. A birsalmától ragacsos oldalassal azonban tarolhatunk, így garantáltan megéri azt a kis vesződséget.

Grillezett halloumi galambbegy salátával

Vegetáriánus barátainkról sem feledkezhetünk meg a hétvégi vendégváráskor, hiszen nem szúrhatjuk ki a szemüket a köretnek szánt salátákkal, grill zöldségekkel. A grillezésre alkalmas sajtok például istenien mutatnak salátaágyon vagy akár a hamburgerbuciban is megtalálják a helyüket. Anikó, gomolya, halloumi, lényeg, hogy gumisabb állagú sajtot válasszunk, nehogy a szemünk láttára folyjon szét, a grillezett sajtról szövögetett álmunk.

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?