Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ilyen a tökéletes sült krumpli a legmenőbb tv-s séfek szerint

2018. december 21.

Ti is terveztek sült krumplit a karácsonyi menübe? Ez az az étel, amely ha jól sikerül, tökéletesen kiegészíti például a húsételeket, azonban ha nem lesz ropogós és ízletes, elronthatja az egész ebédet. Utánajártunk, hogy a híres tévés szakácsok hogyan készítik mindnyájunk kedvenc köretét, az ő praktikáik következnek.

 

Jamie Oliver: a titok a balzsamecet.

Jamie a megreformált klasszikus ételek koronázatlan királya. Lisztes, magas keményítőtartalmú krumplit ajánl, és a krumplicikkeket alaposan felhevített libazsírban vagy olívaolajban süti készre. Megszívlelendő tanácsa, hogy a burgonya csak egy rétegben kerüljön a serpenyőbe, még akkor is, ha emiatt több körben kell kisütnünk, és így időigényesebbé válik a munka. Hiszen ha minden cikk vagy karika nem ér hozzá a serpenyőhöz, nem pirulnak majd egységesen, a felső rétegek sokkal inkább csak párolódni fognak.

A sütés utolsó percében pedig Jamie egy kevés balzsam- vagy vörösborecetet fúj a krumplikra, így bolondítja meg a hagyományos ízeket.

 

Nigella Lawson csakis forró libazsírban süti a burgonyát.

Nigella is azt vallja, hogy a zsírnak igazán forrónak kell lennie, mielőtt a krumpli belekerül. És van egy trükkje arra is, hogy a végeredmény szuper ropogós legyen: a krumplicikkeket búzadarába hempergeti.

 

Gordon Ramsay különlegesen, csilivel és kurkumával fűszerez.

Nem klasszikus ízesítés, de mi azonnal kipróbálnánk. Lágyabb ízű főételek markáns kísérője lehet. A kurkuma ráadásul csodás színt is kölcsönöz a burgonyának. A csilit adagoljuk ízlésünk szerint, és csak akkor adjuk a krumplihoz, ha a főétel nem csípős ízvilágú.

 

Heston Blumenthal marhazsírral és fűszersóval készíti a krumplicikkeket.

Aki ismeri Heston munkásságát, rögtön sejtheti, hogy itt bizony nem egy „mezei” sült krumpliról lesz szó. Elég csak annyit mondanunk, hogy a folyamat a házi só elkészítésével kezdődik… A burgonyát sütőben süti marhazsírral és olívaolajjal, a sót pedig zsályával, rozmaringgal, kakukkfűvel és borókával ízesíti.

 

Forrás: popsugar

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!

Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!

Az amerikaiak szeretnek megemlékezni népszerű ételeikről, képzeljétek, február 2-án Nemzeti Tater Tots Nap van náluk!
Milyen krumpliból készül a tökéletes sült krumpli?

Milyen krumpliból készül a tökéletes sült krumpli?

A sült krumplit mindenki szereti, és persze újkrumpliból az igazi, de sajnos az nem mindig elérhető. Hogy a sült krumpli szerelmesei azért közel tökéletes ízélményt kapjanak, Pataky Péter elárulja, hogyan válasszuk ki a sütéshez ideális burgonyákat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?