Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Forrás: twitter

Igyunk egy kávét a Gilmore lányokkal!

Kávékihívásra fel! Vagy mégse?
2017. January 1.

Ha eddig nem voltunk elég izgatottak a Gilmore Girls új részei miatt, akkor itt egy újabb ok, hogy megremegjen a szívünk: a Gilmore lányok kávés kihívása. Ha arra vágyunk, hogy annyi kávét ihassunk, mint Lorelai Gilmore, és a kardiológust már gyorshívóra tettük a telefonunkon, talán előbb valóra válik az álmunk, mint gondolnánk.

Annyi kávét inni, mint Lorelai Gilmore, ez nem egy könnyű feladat. Elhivatottságot igényel, és egy nagy teljesítményű kávéfőzőt. Egy kávézóban ezt nyilván könnyebben megoldjuk, otthon azonban egy kicsit bonyolultabb. Ha nincs lehetőségünk a következő időszakra beköltözni egy kávézóba, más megoldást kell kitalálnunk.

A Mashable riportere, Chloe Bryan, komolyan vette a feladatot és nekifutott a Gilmore-féle kávékihívásnak, amelyről a Twitterén számolt be. Már reggel 8-kor elkezdte magába dönteni a fekete nedűt. Délelőtt 1-kor már kicsit rosszul érezte magát 4 csésze kávé után, ideges volt és émelygett. Ha azt gondoljuk, hogy még egy adagtól szárnyakat kapunk, csalódni fogunk. Hacsak nem vagyunk szuperhősök, azt fogjuk érezni, hogy nem vagyunk urai a mozdulatainknak, megállíthatatlanul remeg a kezünk.

És ez még csak az első nap reggeli adagja volt. Ne is beszéljünk az esti adagról, ami már önmagában is nonszensz. A második napra a dolgok csak még rosszabbra fordulnak. A reggeli csésze nem tudja ellensúlyozni az első napi adag okozta álmatlanságot, és nincs az a cukor, tejszínhab és ízesítő, amitől finomnak éreznénk a kávét. A kávétól egyre inkább mérgesek leszünk, ettől pedig megutáljuk az egészet. És ezzel el is érkeztünk a kísérlet végéhez. Jó volt, amíg tartott, de semmi nem vehet rá bennünket, hogy folytassuk.

Ha úgy véltük korábban, hogy kávéfogyasztásban fel tudjuk venni a versenyt Lorelai Gilmore-ral, akkor ezt gondoljuk végig még egyszer. Mindezekkel együtt a TV nem a valós élet, de figyeljünk oda, mert a kávé/koffein túladagolás nagyon is valós veszély lehet.

 

 

Forrás: hellogiggles.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 tipp, ha nagy társaságnak főzöl kávét

5 tipp, ha nagy társaságnak főzöl kávét

Sok embernek sok kávé kell. Íme néhány hasznos tanács!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!