Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Így tárold a kávéd!

Egy apró trükk, amit csak kevesen ismernek
2016. augusztus 9.

Az angliai Bath egyetem kutatói bebizonyították, hogy  a kávészemek lehűtése jelentősen hozzájárul a kávéban található aromák megőrzéséhez.

Egy átlagos kávéfogyasztó jellemzően a kávéfőzője mellett tartja a szemes vagy az őrölt kávéját, jó esetben egy légmentesen záródó dobozban. A friss kutatás most bebizonyította, hogy az alacsony hőmérsékleten tárolt kávéból jóval kisebb mértékben távoznak a meghatározó íz és illat aromák. Nincs más hátra, tegyük gyorsan a hűtőszekrénybe a főzés előtt álló szemes/darált kávénkat!

Forrás: popsugar.com

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!