
Így díszítsünk tortát!
Elárulunk egy titkot: egyáltalán nem nehéz a tortadíszítés. A csupasz torták (naked cake) nagyon felkapottak mostanában, így nincs is rá megfelelőbb alkalom, hogy megtanuljuk elkészíteni őket. Mielőtt nekiállunk, süssünk meg 3-4 tortalapot és készítsünk el egy egyszerű vajkrémes frostingot.
Egy fogazott késsel távolítsuk el minden tortalapról a púpos felső részt. Ez egyenletes, stabil tortát eredményez.
Nyomjunk egy kevés mázat a tortaállványra/tálra, erre helyezzük az első tortalapot, majd nyomjuk le.
Töltsük habzsákba a vajkrémet, a szájára tegyünk egy nagylyukú kinyomót. A tortalap tetejére nyomjunk egy nagy gyűrűt (minél inkább szélre, de maradjon 1-2 cm a lap legszélétől). Folytassuk a műveletet egyre kisebb körökkel úgy, hogy befedje az egész tortalapot. Helyezzük rá a következő tortalapot, finoman nyomjuk le, majd erre is rajzoljunk koncentrikus gyűrűket. Minden tortalappal tegyük meg ezt, a legutolsó tetejére is rajzoljuk a köröket.
Egy nagy spatulával simítsuk el a legfelső tortalapon levő cukormázat. A torta oldalára nem kell máz.
Dekoráljuk friss bogyós gyümölcsökkel, ehető virágokkal, bármivel, amihez éppen kedvünk szottyan.
Tipp: Mivel a tortánkat nem borítja teljes egészében frosting, így fogyasszuk el 24 órán belül, mert hamar kiszáradhat a széle.
forrás: popsugar.com