Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Idén elmarad a kapkodás

Ha jól csináltuk, akkor 22-e körül már megvolt a mélypont, szóval innentől kezdve minden perc ajándék ;) Komolyan, miért is kellene mindennek úgy menni, ahogy amúgy sose szokott?
2015. december 24.

Természetesen gondolunk azokra is, akik örömmel vetik bele 24-én is magukat a “mikor, ha nem most?”-jellegű utolsó rohamba, van az a menü, amit simán összedobhatunk laza 1 óra alatt is, és van az a bolt, ami délután kettőig-háromig is ellát bennünket alapanyaggal. Naptárunk viszont távolról sem ér véget a mával, hiszen az izeselet.hu-n december 31-ig lehet lesni a meglepeteseket, ha már egyszer rákeveredtünk erre a hullámra.

Elkerülve a régi csapdátHázi sós keksz, gorgonzolás padlizsánkrém pirított dióval

Odáig rendben, hogy nagy erőkkel készülünk az estére, vagy délutánra, vagy kinél mikorra esik a főétkezés. Az viszont, hogy amiatt az egyetlen nagy dobás miatt gyakran  az egész család éhezik, mert egyszerűen elfelejtjük, hogy addig is kellene valamit enni, elég gyakori. Hidaljuk át ezt a problémát egy nagy adag piritóssal, grissinivel, kenyérrel vagy sós kesszel, egyszóval olyan kis falatokkal, amire kenni lehet a vendégváró krémek arzenáljából. Egyrészt amíg keneget a nép, addig el is foglalja magát, másrészt pedig akár szalvétával, papírtányérral is megoldható a dolog, senki nem fog ezen fönnakadni.

Kis titkokkal, mosolyokkalninja_kara_

Nem tudjuk, hogy csináltuk, de a szerkesztőségben arra jutottunk, hogy nagy megkönnyebbülésünkre, de évek óta egyre könnyebben vesszük a készülődést és a karácsonyt. És nem, nem azért, ennyit elárulhatunk, mert már októberben nekiálltunk a listáknak és díjnyertes háziasszonyok lennénk, ó, nem! Hanem többek között azért, mert vállaljuk a saját ünnep jellegzetességeit, azt is, ha valaki egy rahedli lurkóra főz és harminc embert ültet azstalhoz, és azt is szívből és igazán, amikor valaki csak önmagának terít. És azt is, ha valaki az egyik napon így, a másikon meg amúgy. Mert sokfélék vagyunk, sokféle hagyománnyal. Egymásra figyelni, és egymástól tanulni pedig az minden napján van esély. Boldog karácsonyt kívánunk olvasóinknak, és köszünjük a figyelmet! Persze mi egész évben, így holnap is nyitva leszünk, szóval bármikor érdemes beugorni egy kis tanácsért, praktikáért, receptért! Adventi naptárunk pedig rendhagyó módon december 31-ig üzemel, szóval további remek nyitogatást!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Már csak hármat kell aludni - Last minute ajánlatok

Már csak hármat kell aludni - Last minute ajánlatok

Annak, aki december eleje óta velünk tart, már csak apróságok maradtak a hét első három napjára. Ilyen például a fenyőfa felkészítése arra, hogy Vízkeresztig harsogó zöld maradjon. Persze, csak ha a vágott fenyő mellett döntöttünk idén is.

Fűszeres, mézes kenyér

Fűszeres, ünnepi uzsonna vagy reggeli könnyű mézes kenyérrel és májpástétommal.
Halászléparádé - íme, a legjobbak!

Halászléparádé - íme, a legjobbak!

Mi a magunk részéről támogatjuk a helyi hagyományokat, nyugodtan esküdjön föl bárki a szegedire, a bajaira, netán a balatonira, éljenek a jó halászlevek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!