Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hogyan mentsük meg a túl keserű vagy savanyú grépfrútot?

2019. március 21.

Cukorral? Nem!

Bármilyen hihetetlen, nem az elsőre logikusnak tűnő cukor lesz a jó megoldás. Ha belefutottunk az üzletben a túlságosan savanykás vagy kesernyés grépfrútokba, de nem szeretnénk kidobni őket, egy másik rettenetesen egyszerű konyhai alapanyaghoz, a sóhoz érdemes folyamodni. Bár a cukor képes arra, hogy elnyomja a kellemetlen keserű ízt – amennyiben jó vastagon megszórjuk a félbevágott gyümölcsünket –, de a só ennél többet tud, hiszen kiegyensúlyozza az ízeket.

Miért pont a só?

A sótól nem válik cukrosan édessé a gyümölcs, inkább kiegyensúlyozott ízeket fogunk érezni, a gyümölcs eredeti ízét. Nincs is túl sok sóra szükségünk a művelethez, csak enyhén szórjuk be a félbevágott gyümölcs vágási felületét.

Ráadásul a trükk minden keserű vagy savanyú gyümölcsnél működik, legyen szó kissé éretlen narancsokról, kivikről vagy valamilyen bogyós gyümölcsről. Egy csipet só tehát megszünteti a keserű vagy savanyú ízt, és máris kellemes, édes gyümölcsöt ízlelhetünk.

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?