
Hogyan mentsük meg a túl keserű vagy savanyú grépfrútot?
2019. március 21.Cukorral? Nem!
Bármilyen hihetetlen, nem az elsőre logikusnak tűnő cukor lesz a jó megoldás. Ha belefutottunk az üzletben a túlságosan savanykás vagy kesernyés grépfrútokba, de nem szeretnénk kidobni őket, egy másik rettenetesen egyszerű konyhai alapanyaghoz, a sóhoz érdemes folyamodni. Bár a cukor képes arra, hogy elnyomja a kellemetlen keserű ízt – amennyiben jó vastagon megszórjuk a félbevágott gyümölcsünket –, de a só ennél többet tud, hiszen kiegyensúlyozza az ízeket.
Miért pont a só?
A sótól nem válik cukrosan édessé a gyümölcs, inkább kiegyensúlyozott ízeket fogunk érezni, a gyümölcs eredeti ízét. Nincs is túl sok sóra szükségünk a művelethez, csak enyhén szórjuk be a félbevágott gyümölcs vágási felületét.
Ráadásul a trükk minden keserű vagy savanyú gyümölcsnél működik, legyen szó kissé éretlen narancsokról, kivikről vagy valamilyen bogyós gyümölcsről. Egy csipet só tehát megszünteti a keserű vagy savanyú ízt, és máris kellemes, édes gyümölcsöt ízlelhetünk.
Forrás: the kitchn