Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hogyan együk jót kevés pénzből?

Íme néhány tipp, hogy miként spórolhatunk az étkezéseinken úgy, hogy közben azért jól is lakunk!
2021. március 1.

Vannak olyan élethelyzetek, amikor az embernek minden fillért meg kell gondolnia, hogy hova tesz. (És ezen az elmúlt egy év egyáltalán nem segített, sőt…) Ha már minden „luxus kiadásunkról” lemondtunk, sajnos a kosztpénzen is húznunk kell. 

Tervezz!

Rengeteg pénzt spórolhatsz, ha egy hétre előre megtervezel minden étkezést – beleértve a 10 órait és az uzsonnát is. Ha ennek megfelelően vásárolsz be, kevésbé áll be az a helyzet, hogy valamiből túl sokat vettél, így rád romlik, másból viszont túl keveset, így többlet kiadást okoz. Amikor akad egy csendes 20 perced, ülj le otthon, és írd össze, hogy mikor mit teszel az asztalra, és mit kell hozzá vásárolnod. A boltba már céltudatosan, listával menj! 

Csak okosan!

Az utóbbi időben több cikket is írtunk egészséges táplálkozás témában. Ezekből kiderült, hogy sokszor ugyanazon mennyiségű ételek tápértéke mennyire eltérő lehet. Igyekezz olyan élelmiszereket vásárolni, amelyeknek optimális a glikémiás indexe (tehát később leszel tőlük újra éhes), valamint fektess nagyobb hangsúlyt olyan teljes értékű tápanyagokra, mint például a quinoa vagy a köles! Lehet, hogy többe kerül, mint a fehér rizs, de sokkal kevesebb is elég belőle a szervezeted számára, és nehezebb időkben az is létfontosságú, hogy az ember ne betegedjen meg.

Fotó: 123 RF

Néhány pénztárcabarát tipp:

-A fagyasztott gyümölcsök ugyanolyan jótékony hatásúak, sokszor viszont sokkal olcsóbbak, mint friss társaik.

-Vásárolj saját márkás termékeket! Legalább olyan jó minőségűek, mint ismertebb társaik, gyakorlatilag a forgalmazók reklámköltséget spórolod meg az árukon.

-Itt a tavasz! A szezonális zöldségek mindig olcsóbbak, igyekezz ezekből választani!

-Főzz nagyobb adagokat! Így kevesebb zsiradékot, áramot és mosogatóvizet használsz el.

-Kerüld a bújtatott cukrokat! A nem kívánt cukor meredeken emeli inzulin szintedet, ami ugyanilyen hirtelen vissza is esik, ezzel előidézve a „farkas éhes vagyok, minden mindegy, ennem kell” állapotot.

-Igyál csapvizet!

-Egyél, mielőtt boltba mész! Ha éhesen mész el bevásárolni, könnyen abba a hibába eshetsz, hogy rosszul méred fel a szükségleteidet es túlvásárolod magad.

-Okosan a kuponokkal! Sokszor azt hiszed, jó vásárt csinálsz velük, de ha utólag belegondolsz, legtöbbször csak belehajszolnak olyan termékek vásárlásába, amikre amúgy nincsen szükséged.

-Figyeld az akciókat!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!