Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hogy micsoda, zokni-felsegítő eszköz is van már?!

Van, akinek nehézséget okoz még ez a rutinszerű művelet is.
2021. október 13.

Zoknit húzni – a többségnek egy pillanat alatt megvan, ám ha már a harisnyával kell küzdelmeket vívnunk, akkor elképzelhetjük, mit él át az, akinek a láb irányába hajolni kínkeserves dolog.
A cipőkanál mellé most felsorakozni látszik a zokni-felsegítő eszköz, ami szintén egy hasznos darab lenne a háztartásban. Például gondoljunk arra, hogy a mozgásukban korlátozottak számára valódi megváltás lehet. Pofonegyszerű és praktikus holmi – csoda hogy eddig nem terjedt el szélesebb körben a használata. Miközben egy széken ülünk, egy felül nyitott dobozra, vagy félbevágott csőre emlékeztető keretre kell teljesen ráhúzni a fuszeklit. Eztán a földre engedjük a zoknival borított eszközt, és a lábfejünket is belehelyezzük. Fontos, hogy az ujjak “koppanásig” be legyenek dugva a kifeszített zokniba, nehogy a lábfej résznél összegyűrődjön az anyag.

Majd a sablont az oldalain lévő pántok segítségével, két kezünkkel húzzuk felfelé, aminek eredményeként a zokni a helyére kerül. A fokozatosan szabaddá váló keret pedig a jól fogott madzagok révén nem esik a földre, amiért szintén hálás a derekunk, hogy nem kell érte hajlongani. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet is a cipő – ami lehetőleg bebújós legyen.

Perzsa
Forrás: instructables.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nahát, Billie Eilish vegán Air Jordan-cipőt tervezett

Nahát, Billie Eilish vegán Air Jordan-cipőt tervezett

Lidércesen foszforeszkáló, zöld színben dereng az egyik fenntartható lábbeli.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.