Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hihetetlen, de ezekért az ételkombinációkért rajonganak rengetegen...

2019. március 22.

Hamburger sült krumplival, bacon tojással, joghurt gyümölcsökkel. A sort még hosszan lehetne folytatni olyan bevett és harmonikus ételkombinációkkal, amelyek hallatán senki sem kapja fel a fejét csodálkozva. Aztán vannak olyan kombinációk, amelyek bár elsőre furcsának tűnhetnek, de hamar rájövünk, hogy ezek bizony működnek együtt, ilyen például a sült hús gyümölcsökkel. És végül léteznek olyan ételek is, amelyek cseppet sem passzolnak össze, mégis sokan hatalmas rajongói a rendkívül érdekes párosításoknak.

Savanyú uborka és csoki

2017-ben robbant a bomba az interneten: mártogassuk csak csokiba a savanyú uborkát! Egyesek szerint a sós uborka nagyszerűen illik az édes csokihoz, mások némi fintorgáson túl nem szeretnék kommentálni sem ezt a párosítást.

Tészta és ketchup

Nehezen érthető, mi a jó a főtt tészta és a ketchup kombinációjában. Lehet, hogy csak nem akarnak egyesek valódi tésztaszósszal bajlódni? Mindenesetre az olaszok – talán okkal – rettenetesen meg tudnak sértődni a turistákon, akik ketchupot kérnek a tésztaételük mellé.

Fagyi hasábkrumplival

Annyi minden illik nagyszerűen a hasábkrumplihoz… Például a ketchup, a mustár és a majonéz, hogy csak a legnyilvánvalóbbakat említsük. Mégis meglepően sokan választják a fagyit a sült krumpli kísérőjének. Puha és kemény, jeges és forró, édes és sós, lehet, hogy kicsit sok lesz a kontrasztból?

Avolatte

Hogy micsoda? Listánkon ez az ital a legfrissebb trend, a nevéből kikövetkeztethető, hogy miről is van szó. Bizony, az avolatte nem más, mint avokádóba töltött tejeskávé. Számunkra teljesen értelmezhetetlen, de az Instagram szerint hatalmas divat.

Hot dog mályvacukorral

2017-ben Ivanka Trump posztolt fotókat a 6 éves kislánya szülinapi bulijáról. Az egyik képen sok-sok nyárs szerepelt, amelyeken egymás mellé kerültek a virslik és a mályvacukordarabok.

Fagyi szójaszósszal

És végezetül jöjjön még egy fagyis furcsaság. Hokkaidón, Japán északi szigetén jelent meg ez a furcsa kombináció. Fagyit kevernek össze hínárral, majd az egészet leöntik szójaszósszal. Akinek ez a kézműves megoldás nem tetszik, természetesen szójaszósz ízű fagyit is választhat…

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.