Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Használjuk ki a szezont! Ezek a legfinomabb medvehagymás receptek

2019. április 4.

Idén viszonylag korán indult a szezon, a héten pedig már dömping van: a szupermarket polcai és a piaci standok is roskadoznak a medvehagymától. Nem csak azért kedveljük, mert roppant egészséges, hanem azért is, mert a levestől kezdve a főételeken át egészen a sós süteményekig bármit feldobhatunk a zöld levelekkel. Mutatjuk a legfinomabb recepteket. 

Krémleves 

Természetesen a medvehagyma is tökéletes alapanyag egy friss, tavaszias krémleveshez, készítsük izgalmas feltétekkel! A receptben csicseriborsó került hozzá, de bármilyen fokhagymás aromához passzoló feltét megteszi, például egy adag sült bacon. 

Gnocchi

Legyen egy jó spagetti vagy éppen gnocchi, a medvehagymától igazán ízes lesz. Horvát Sára dióval kombinálta. 

Salátákba 

Az első tavaszi grillezésnek lassan itt az ideje. A kevert salátákhoz nyugodtan adhatunk medvehagymát is. 

Előétel

Abból is a rendkívül mutatós fajta. Gökler Kriszti cukkinitekercsekbe rejtette a zöld levélkéket. 

Főzelékhez

A semlegesebb ízű karalábét is remekül feldobja.

Tésztára

Nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a pesztót. Amíg tart a szezon, nyugodtan váltsuk ki medvehagymával a megszokott bazsalikomot. 

Nokedlihez

Imádjuk! Klasszikus tojásos nokedli, persze medvehagymás csavarral. 

Sós süteménybe

A franciák híres quiche-ét senkinek sem kell bemutatni. Ezúttal medvehagymás-sonkás verzióban készült.

Gombóchoz

A túró és a medvehagyma szuper páros együtt. Csigó Zita sós túrógombócai egy tartalmas levest követő második fogásként is megállják a helyüket. 

Pogácsába

Ráadásul csupa egészséges hozzávalóval, Gökler Krisztitől. 

 

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Medvehagyma kisokos

Medvehagyma kisokos

Főzni szerető körökben a tavasz közeledtét lassan nem a hóvirág megjelenésétől számítjuk, hanem akkortól, amikor a medvehagyma szökken szárba. Akkor már tényleg lehet benne hinni, hogy vége a télnek és jön a jó idő.

Medvehagymás palacsinta

Itt a szezon, medvehagymát mindenbe!
Mégis, ugyan még mibe tehetnénk medvehagymát?

Mégis, ugyan még mibe tehetnénk medvehagymát?

Bújj, bújj zöld ág, zöld levelecske - belefoghatnék a folklór gyerekdalok szövegének tematikai elemzésébe, és akkor ez rögtön átváltana egy 18+-os poszttá, ehelyett ezt hagyom egy másik alkalomra, és most inkább ünneplem, hogy az a zöld ág, de pláne az a zöld levelecske, aktuálisan a medvehagyma a tavasz első igazi gasztrohírnökeként kibújik a földből, és elárasztja a piacokat színnel, frissességgel, vitaminnal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.