Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ha barack, akkor sárga! 3 szuper nyári desszert

Csípjük még gyorsan el az utolsó vödör friss sárgabarackot és készítsünk villámgyors, nyári süteményeket! Szuper receptek erre a mézédes gyümölcsre, amivel ismerőseinket és saját magunkat is megörvendeztethetjük.
2016. július 27.

Ezt a jellegzetes illatú és ízű gyümölcsöt nem csak zamata de kedvező élettani hatásai miatt is érdemes nagy mennyiségben fogyasztani. Napi A-vitamin és kálium igényünket már 2-3 szem barack elfogyasztásával biztosíthatjuk, ezenkívül közismert rákellenes hatása is van, magjából azonban mérték nélkül ne fogyasszunk, annak magas arzén és ciántartalma miatt.

Szezonban tehát érdemes minél többet feldolgoznunk belőle: lekvárként, befőttnek vagy aszalva nagyon is jól jön majd a hidegebb téli napokon.

Villámgyors, morzsás sárgabarackVillámgyors, morzsás sárgabarack

Az eredeti nevén “Sárgabarackos Betty”-ként emlegetett desszert angolszász eredetű, és amellett, hogy nagyon gyorsan elkészíthető még költséghatékony is, hiszen roppant kevés alapanyagot kell beszereznünk hozzá. Ezúttal is érdemes hibátlan, szép gyümölcsökkel dolgozni, hiszen így lesz biztosan finom a végeredmény is.

 Sárgabarackos, málnás, diós piskóta

A klasszik piskóta receptet darált dióval bolondítjuk és mézédes sárgabarackkal és málnával koronázzuk meg. A tömör tésztának amúgy is jól állnak majd a szaftos, sült gyümölcsök. Isteni nyári desszert.

5 barackos finomságbaracklekvár

Receptválogatásunkban ezúttal nem csak a sárga, hanem az őszi verzióra is adunk tippeket. Hűsítő ital, pohárkrém, pite vagy dzsem, az élő bizonyítékai annak, hogy ezek a megunhatatlan lédús gyümölcsök milyen sokoldalúan variálhatók, ha a desszertre terelődik a szó.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

A vaníliás szirupban sült sárgabarack és a vaníliás mascarpone találkozás egy desszertben, amiben még a pisztácia is roppan, minden nyári napot aranylóvá tesz.
Csirke- és gombahamburger sárgabarack chutney-val

Csirke- és gombahamburger sárgabarack chutney-val

Lovagoljuk meg a mindenfelé tapasztalható hamburger-őrületet és készítsünk otthon, házilag mi is különféle változatot: csirkés- és vegaburgerre fel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!