
Ha barack, akkor sárga! 3 szuper nyári desszert
Ezt a jellegzetes illatú és ízű gyümölcsöt nem csak zamata de kedvező élettani hatásai miatt is érdemes nagy mennyiségben fogyasztani. Napi A-vitamin és kálium igényünket már 2-3 szem barack elfogyasztásával biztosíthatjuk, ezenkívül közismert rákellenes hatása is van, magjából azonban mérték nélkül ne fogyasszunk, annak magas arzén és ciántartalma miatt.
Szezonban tehát érdemes minél többet feldolgoznunk belőle: lekvárként, befőttnek vagy aszalva nagyon is jól jön majd a hidegebb téli napokon.
Villámgyors, morzsás sárgabarack
Az eredeti nevén “Sárgabarackos Betty”-ként emlegetett desszert angolszász eredetű, és amellett, hogy nagyon gyorsan elkészíthető még költséghatékony is, hiszen roppant kevés alapanyagot kell beszereznünk hozzá. Ezúttal is érdemes hibátlan, szép gyümölcsökkel dolgozni, hiszen így lesz biztosan finom a végeredmény is.
Sárgabarackos, málnás, diós piskóta
A klasszik piskóta receptet darált dióval bolondítjuk és mézédes sárgabarackkal és málnával koronázzuk meg. A tömör tésztának amúgy is jól állnak majd a szaftos, sült gyümölcsök. Isteni nyári desszert.
5 barackos finomság
Receptválogatásunkban ezúttal nem csak a sárga, hanem az őszi verzióra is adunk tippeket. Hűsítő ital, pohárkrém, pite vagy dzsem, az élő bizonyítékai annak, hogy ezek a megunhatatlan lédús gyümölcsök milyen sokoldalúan variálhatók, ha a desszertre terelődik a szó.