
Gyorsabban is beérhet az avokádó, íme az egyszerű trükk
2019. április 1.Az avokádó az egyik legnagyobb sztár a konyhában, aki valamennyire is odafigyel arra, hogy mit eszik, beépíti a táplálkozásába. Viszont nem mindig sikerül érett avokádókat kifogni a piacon vagy a szupermarketben, így jól jön egy olyan tuti biztosan működő módszer, amivel meggyorsíthatjuk a beérését.
Honnan állapíthatjuk meg, hogy még nem érett?
Az avokádó akkor tökéletesen érett, ha nyomásra kissé puhának érezzük, de még nem összenyomható. A színe ilyenkor egészen sötét zöld vagy barnás, de létezik olyan fajtája is, amely sosem lesz barna, akármennyit érik. Jó módszer az is, ha gyengéden meghúzzuk a szárát. Ha könnyen kijön és barna, akkor érett az avokádó, ha nem, akkor még érnie, puhulnia kell. Amennyiben van pár napunk, csak tegyük ki az ablakpárkányra, de ha sürgősen szükségünk van rá, akkor jöhet az alábbi trükk.
Érleljünk!
Tegyük az avokádót vagy avokádókat egy papírzacskóba, zárjuk le, és tároljuk szobahőmérsékleten. Ha még jobban siettetnénk a beérést, tehetünk mellé egy már érett gyümölcsöt is. Ebből ugyanis etilén szabadul fel, és a gáz hatására gyorsabban érnek be a gyümölcsök. A banán és a paradicsom a legalkalmasabb a célra. Ha viszont éppen az ellenkezőjét szeretnénk elérni, azaz elkerülnénk a gyors beérést, mindenképpen tegyük a megvásárolt avokádókat a hűtőszekrénybe.
Ha ti is odavagytok az avokádóért, az alábbi receptjeinket muszáj lesz kipróbálnotok.
Főételnek is tökéletes: Gökler Kriszti az avokádókrémet csirkemellbe töltötte.
Horvát Sára salsáját nyugodtan elkészíthetitek kevert saláta helyettesítőjeként.
Ha mégis maradnátok a salátánál, próbáljátok ki öntetként az avokádót.
A megunhatatlan guacamole lehet jó csípős, és tálalhatjátok akár rakott tortilla mellé, mint Csigó Zita.
Ez pedig az egyik kedvenc tojásos reggelink, megunhatatlan.
Forrás: so delicious