Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyere velünk, hozz plédet, jó lesz! Piknikszezon indul!

Hódítás a pléden is, hiszen Nagy Sándorral körbejárjuk a szabadban és kiskosárból is remekül fogyasztható falatokat. Tippek és fantasztikus receptek az élvezetes piknik jegyében.
2016. május 7.

Itt a piknikek ideje, ami az angoloknál egyenlő a pie szezonnal: hidegen, melegen, körettel vagy anélkül, gyümölcsös, vega vagy húsos – egyre megy. Minden angol piknik állandó résztvevője a ‘pie’ – azaz pite. Az angol piknik-sorozatban egyszerű ötleteket tálalok. Lehet piciben is gondolkodni, ha pie-ról (azaz pitéről – az angol változatról) van szó, és nem kell ám mindig húst tömködni a tészta alá. Ezeket a parányi pie “kanapékat” (az angolok ötletesen csak canapie-nak hívják) leveles-és rétes tésztából is el lehet készíteni. Bármelyiket választjuk, mindkettővel finom. A töltelék lényegében bármilyen zöldséges-sajtos párosítás lehet.

Ne kezdjetek rétest húzni!canapieinsta2 (1)

Nem kell azonban csak a sajthoz ragaszkodni, nyugodtan engedjétek szabadjára a fantáziátokat: készítsetek paradicsomos-mozzarellás változatot, babos-hagymást, csak hagymást (2 féle hagymából), paprikás-paradicsomost vagy éppen – ha nem tudtok szabadulni a hústól – parányi kolbászos-babos verziókat. Ne kezdjetek el rétest húzni ehhez. A lényeg a gyorsaságon van: nyugodtan használjatok boltban vett, rétes-vagy leveles tészta lapokat. Nincs ezzel semmi gond. Mindössze 10-15 perc alatt elkészíthető. Igazán jól jön, ha éppen beugrik valaki hozzánk vendégségbe, vagy gyorsan szeretnék magunknak valami nassolni valót. Nem árt ha van otthon robotgép, megkönnyíti a munkát, de nem létszükség.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Borjúkaraj szendvics

Borjúkaraj szendvics

A legegyszerűbb módját választottam a vasárnapi borjúkaraj maradék felhasználásának: szendvicset készítettem belőle. De még milyet! Természetesen frissen is el lehet készíteni, ekkor szendvicsenként fél szelet hátszínnel kell számolni. És persze máskor és máshonnan is maradhatnak izgalmas alapanyagok.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!