Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyere velem! - Kóser séta a hétkerben

A hétker hamarabb volt zsidónegyed, semmint Budapest buliközpontja, így ma már mindkettő. Vasárnap fényes nappal egész más arcát mutatja a környék. Csatlakoztunk a Fűszeres Eszter vezette kóser sétához.
2015. szeptember 18.

Oberlander Báruch rabbi, a Budapesti Cháredi Közösségek Rabbinátusának vezetőjének otthona az első állomás. A tisztasági és rituális előírások szerint az egyik részben a tejes, a másik részben a húsos ételek készülhetnek. Ez természetesen mindenből két garnitúrát jelent, igen, mosogatóból is!

 A Kazinczy utcai mikve (rituális merítkezőhely) a következő állomás. Ide hozzák például az új edényeket is, amiket a használatbavétel előtt meg kell tisztítani.

 

Budapesten több helyen is vásárolhatunk kóser élelmiszereket, mi is bevettük magunkat az egyikbe, ahol – a “macerásabb” technológiai folyamat miatt – többnyire drágábbak a termékek, mint a nem kóserek, de Eszter mindig talál olcsóbbat is. 

A Carmel kóser étteremben zárul a sétánk, ahol ismét számos elkészítési és technológia szabályt megismerhettünk, ami persze mit sem von le a sólet autentikus ízéből.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.