Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Stezzy café

Gyere velem! Budapest környezettudatos éttermei és kávézói

Míg egyik oldalon egyre több szemetet termelünk, addig a vendéglátásban is megjelentek azok a helyek, amelyek működésüket aszerint alakítják, hogy figyeljenek környezetükre. A fenntartható fejlődés jegyében sétáltunk Budapesten.
2015. november 13.

Steezy Café

A fenntartható gazdálkodásból származó kávé csak az egyik eleme annak, hogy ez a kávézó környezettudatos, hiszen a papírpoharak is 100%-ban lebomló anyagból készülnek.

Kozmosz Vegán Étterem

A vegánság önmagában még nem egyenlő a környezettudatossággal, ám ebben az étteremben a tulajdonosok és az alkalmazottak is egytől egyig vegánok, így pontosan tudják, mit keresnek a vendégek.

HellóAnyu

Alapvetően kisgyerekeseknek alakították ki a tereket, de az étlap is ehhez passzol, csupa egészség, rengeteg alapanyag, ami akár allergiásoknak, akár szoptatós kismamáknak is tökéletes.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

HellóAnyu!, Budapest

HellóAnyu!, Budapest

A HellóAnyu!- ban ugyanúgy a kis (nagy) gyerekkel lehet az ember, csak közben lehet kávézni, beszélgetni, barátnőzni, tornázni, filmet nézni, táncolni, enni-inni és nem utolsósorban nem otthon lenni!
Gyere velem! Krisztina körút - Emiatt fogsz holnap korábban lelépni munkából!

Gyere velem! Krisztina körút - Emiatt fogsz holnap korábban lelépni munkából!

Érdemes néha a Krisztina körút kedvéért egy kis kitérőt tennünk. A város ezen részén amúgy is van egy kis békebeli hangulat, picit lassabban jár itt az idő. Nem véletlen, hogy itt vert gyökeret a Mákos Guba vagy a Csészényi Kávézó. De tökéletes passzol a környezetbe a vintage hangulatú sütiműhely és egy újhullámos csoki szentély is. Kijártunk nektek kedvezményeket, hogy biztosan megérje erre kanyarodni! Több infó a videókban!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!