Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezzünk télen is zöldségeket!

2015. december 14.

Sütés, grillezés közben a zöldségeket karamellizálódnak, kisül belőlük az édeskés íz. Majdnem olyan, mintha cukorkát ennénk, csak annál sokkal egészségesebb.
Gyökérzöldségeket grillezni pedig nagyon egyszerű. Most az olaj, só, bors kombinációt mutatjuk be, de adhatunk hozzá egyéb fűszereket. A lehetőségek tárháza végtelen: megszórhatjuk köménymaggal, vagy szezámmaggal és olajjal, a keleties ízhatásért.

Nem szükséges túlbonyolítani ezt a csemegét.  Ez a köret pont arra jó – mindamellett, hogy egészséges és finom -, hogy nyugodtan foglalkozhassunk a vacsora többi részével, amíg a zöldségek a sütőben pirulnak.

Grillezzünk!

Bármilyen gyökérzöldséget süthetünk: akár egyfélét, de keverhetjük is őket egymással. Sárgarépa, fehérrépa, pasztinák, cékla vagy kelbimbó.

Pucoljuk meg, vágjuk fel azonos méretűre. Locsoljuk meg olajjal, sózzuk és borsozzuk. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és süssük a zöldségeket körülbelül 30 percig. A sütési idő természetesen függ a zöldségek méretétől is. Akkor készült el, ha már barnul.

 

Ennyi! Bármilyen hús mellé remekül passzolnak az édes-ropogós zöldségek. Friss zöldfűszerrel is megszórhatjuk!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészben sült brokkoli mozzarellával

A brokkoli igazi szuperélelmiszer, ami azt jelenti, hogy tele van minden jóval, amire a szervezetünknek szüksége van. Érdemes kísérletezni vele, rengeteg mindent jól tűr maga mellett, ezúttal egészben sütjük.
Joghurtos, sült karfiol

Joghurtos, sült karfiol

Szenzációs köret lehet ebből az indiai beütésű sült karfiolból, de akik a húsmentes étkezést részesítik előnyben, azoknál mindenképpen főétel kategóriába javasoljuk emelni.
Citromos csirkemell sült zöldségekkel

Citromos csirkemell sült zöldségekkel

Tökéletes nyári ebéd vagy vacsora, hiszen könnyen elkészíthető és a gyomrunkat sem terheli meg. A citromos páctól pedig üdítően frissítő lesz.
Pirított kelkáposzta

Pirított kelkáposzta

A megszokott, rizs-krumpli köret helyett bátran kísérletezzünk zöldségekkel, különleges alapanyagokkal vagy fűszerekkel. Ilyen ez a pirított kelkáposzta is, ami sokkal egészségesebbé és izgalmasabbá tehet egy húsételt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.