
Grillezzünk télen is zöldségeket!
2015. december 14.Sütés, grillezés közben a zöldségeket karamellizálódnak, kisül belőlük az édeskés íz. Majdnem olyan, mintha cukorkát ennénk, csak annál sokkal egészségesebb.
Gyökérzöldségeket grillezni pedig nagyon egyszerű. Most az olaj, só, bors kombinációt mutatjuk be, de adhatunk hozzá egyéb fűszereket. A lehetőségek tárháza végtelen: megszórhatjuk köménymaggal, vagy szezámmaggal és olajjal, a keleties ízhatásért.
Nem szükséges túlbonyolítani ezt a csemegét. Ez a köret pont arra jó – mindamellett, hogy egészséges és finom -, hogy nyugodtan foglalkozhassunk a vacsora többi részével, amíg a zöldségek a sütőben pirulnak.
Grillezzünk!
Bármilyen gyökérzöldséget süthetünk: akár egyfélét, de keverhetjük is őket egymással. Sárgarépa, fehérrépa, pasztinák, cékla vagy kelbimbó.
Pucoljuk meg, vágjuk fel azonos méretűre. Locsoljuk meg olajjal, sózzuk és borsozzuk. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és süssük a zöldségeket körülbelül 30 percig. A sütési idő természetesen függ a zöldségek méretétől is. Akkor készült el, ha már barnul.
Ennyi! Bármilyen hús mellé remekül passzolnak az édes-ropogós zöldségek. Friss zöldfűszerrel is megszórhatjuk!