Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Gordon Ramsay ajánlja: főzési tanácsok a konyhában – még – kevésbé járatosaknak

2018. november 20.

A legtöbben Gordon Ramsaynek csak a tévés arcát ismerik, és itt bizony arról híres, hogy a legváltozatosabb módon sért meg másokat. De mielőtt hírnevet faragott abból, hogy embereket ríkatott meg a tűzhely mellett, kezdő szakácsoknak adott tanácsokat. Ezekből szemezgettünk.

Megfelelő időben sózzuk meg a tojást!

Ramsay szerint a rántottát csak a sütés végén sózzuk meg, a túl korai sózástól ugyanis kiszárad kedvenc reggelink.

Hagyjuk szobahőmérsékletre felmelegedni a húst, mielőtt elkészítjük!

Mindegy, hogy roston sütünk vagy grillezünk, ha hagyjuk, hogy a hús szobahőmérsékletűre melegedjen, egyenletesebben fog átsülni.

Villámgyorsan magozzuk ki az erős paprikát!

Ha fájdalommentesen szeretnénk kimagozni a csilit, a két kezünk között görgessük, mintha tüzet csiholnánk – ahogy a vadnyugati filmekben láttuk. Utána csapjuk párszor neki a konyhapultnak, vágjuk le a csutkát, így a magok maguktól kihullanak.

Óvjuk ujjainkat az erős paprikától!

Mielőtt felvágnánk a kimagozott erős paprikát, nyomjunk citromlevet a kezünkre, a citromsav ugyanis nagyszerűen védi kezünket a paprika csípő hatásától.

Válasszuk ki a tökéletes ananászt!

Ha gondban vagyunk az ananász kiválasztásával, egyszerűen rántsuk meg egy levelét. Ha könnyen ki tudjuk húzni, akkor biztosan érett a gyümölcs.

Fedezzük fel borsőrlőnk titkait!

Az ezüstszínű gomb a borsőrlő tetején nem csupán az utántöltéskor szükséges, hanem ezzel állíthatjuk be az őrlemény finomságát.

Gyorsabban beérő gyümölcs

Ha fel akarjuk gyorsítani gyümölcseink beérését, csomagoljuk papírzacskóba egy banán társaságában. A banánból olyan gáz szabadul fel, amelytől a gyümölcs gyorsabban be fog érni.

Extra ropogós sült krumpli

Ha előfőzés után beszórjuk egy kevés liszttel a krumplit, majd így tesszük a sütőbe, sokkal ropogósabb lesz a végeredmény.

 

Forrás: Tasting Table

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

9 tipp palacsintához - 9 híres séftől

9 tipp palacsintához - 9 híres séftől

Jöjjenek a palacsintatrükkök!
Vége a pocsékolásnak! - 5 környezettudatos konyhai tipp

Vége a pocsékolásnak! - 5 környezettudatos konyhai tipp

A konyhában sem menő a pazarlás - máris mutatjuk, hogyan lehetsz környezettudatos az ételeiddel is!
Egy trükk a fokhagymanyomóhoz

Egy trükk a fokhagymanyomóhoz

Ez egy olyan konyhai eszköz, amelyet mind könnyedén használunk. De most mondunk hozzá egy jó trükköt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.