Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Gordon Ramsay ajánlja: főzési tanácsok a konyhában – még – kevésbé járatosaknak

2018. november 20.

A legtöbben Gordon Ramsaynek csak a tévés arcát ismerik, és itt bizony arról híres, hogy a legváltozatosabb módon sért meg másokat. De mielőtt hírnevet faragott abból, hogy embereket ríkatott meg a tűzhely mellett, kezdő szakácsoknak adott tanácsokat. Ezekből szemezgettünk.

Megfelelő időben sózzuk meg a tojást!

Ramsay szerint a rántottát csak a sütés végén sózzuk meg, a túl korai sózástól ugyanis kiszárad kedvenc reggelink.

Hagyjuk szobahőmérsékletre felmelegedni a húst, mielőtt elkészítjük!

Mindegy, hogy roston sütünk vagy grillezünk, ha hagyjuk, hogy a hús szobahőmérsékletűre melegedjen, egyenletesebben fog átsülni.

Villámgyorsan magozzuk ki az erős paprikát!

Ha fájdalommentesen szeretnénk kimagozni a csilit, a két kezünk között görgessük, mintha tüzet csiholnánk – ahogy a vadnyugati filmekben láttuk. Utána csapjuk párszor neki a konyhapultnak, vágjuk le a csutkát, így a magok maguktól kihullanak.

Óvjuk ujjainkat az erős paprikától!

Mielőtt felvágnánk a kimagozott erős paprikát, nyomjunk citromlevet a kezünkre, a citromsav ugyanis nagyszerűen védi kezünket a paprika csípő hatásától.

Válasszuk ki a tökéletes ananászt!

Ha gondban vagyunk az ananász kiválasztásával, egyszerűen rántsuk meg egy levelét. Ha könnyen ki tudjuk húzni, akkor biztosan érett a gyümölcs.

Fedezzük fel borsőrlőnk titkait!

Az ezüstszínű gomb a borsőrlő tetején nem csupán az utántöltéskor szükséges, hanem ezzel állíthatjuk be az őrlemény finomságát.

Gyorsabban beérő gyümölcs

Ha fel akarjuk gyorsítani gyümölcseink beérését, csomagoljuk papírzacskóba egy banán társaságában. A banánból olyan gáz szabadul fel, amelytől a gyümölcs gyorsabban be fog érni.

Extra ropogós sült krumpli

Ha előfőzés után beszórjuk egy kevés liszttel a krumplit, majd így tesszük a sütőbe, sokkal ropogósabb lesz a végeredmény.

 

Forrás: Tasting Table

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

9 tipp palacsintához - 9 híres séftől

9 tipp palacsintához - 9 híres séftől

Jöjjenek a palacsintatrükkök!
Vége a pocsékolásnak! - 5 környezettudatos konyhai tipp

Vége a pocsékolásnak! - 5 környezettudatos konyhai tipp

A konyhában sem menő a pazarlás - máris mutatjuk, hogyan lehetsz környezettudatos az ételeiddel is!
Egy trükk a fokhagymanyomóhoz

Egy trükk a fokhagymanyomóhoz

Ez egy olyan konyhai eszköz, amelyet mind könnyedén használunk. De most mondunk hozzá egy jó trükköt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.