
Főzzünk, süssünk téli gyümölcsökkel!
2019. február 3.Az első friss eperre ugyan még várni kell, de szerencsére télen sincs hiány zamatos, vitaminban gazdag gyümölcsökben. Hoztunk is nektek egy jó kis receptválogatást előételtől a desszertig, főszerepben a szezonális gyümölcsökkel.
Indítsuk a napot egy isteni smoothie-val! Ha reggelire fogyasztjátok, garantáltan feltölt energiával. A banán és az ananász mellett fodros kel is került az italba, hogy még egészségesebb legyen.
És maradjunk még a reggeliknél! Gökler Kriszti egészséges zabos-banános müzliszeletére akkor is számíthattok, ha épp két percetek van bekapni valami táplálót. Becsomagolva magatokkal is vihetitek a kis müzliszeleteket, fogyasszátok napközben is, így egy rohangálós napon sem tör majd rátok az éhség.
Villantós előétel vagy saláta egy szelet grillezett csirkemellfilé mellé? A ti döntésetek! Vérnaranccsal és grapefruittal turbózott vitaminbomba, amely már a színeivel is jókedvre derít. Csak semmi téli szürkeség!
Sós rétes következik, amit szintén köretnek ajánlunk. Az alma mellé sajt került, az örök páros ezúttal is remekül működött.
Horvát Sára gorgonzolás körtéje igazi ízkavalkád. Kínáljátok a váratlanul betoppanó vendégeket ezzel a gyors finomsággal, vagy készítsétek el pohár bor mellé vacsorának.
Csigó Zita receptjében a körte csilivel, csillagánizzsal, gyömbérrel lett megbolondítva. Sós kukoricapalacsinta mellé került, ha átfagyottan érkeztek haza, ezt készítsétek el!
Hawaii a tányéron! Ananászos-sonkás csirke vele sült ananásszal és finom fekete-erdei sonkával.
És jöjjenek a desszertek! Elsőként egy pihe-puha körtés kevert süti.
Ne maradjon ki a palacsinta se! Itt egy finom és egészséges túrós-narancsos változat.
A végére pedig jöjjön egy krémes csoda banánnal és tejszínhabbal.