
Főzzünk otthon!
„Nincs időm főzni”
Oké, ebben van valami. Főzni időigényes, de vannak olyan ételek, amelyek tényleg pár perc alatt megvannak. Manapság több olyan szolgáltatás is van, amelyekkel pár perc alatt le tudhatod a bevásárlást, ráadásul egészen az ajtódig viszik. Sőt! Nem titok, hogy a koronavírusnak köszönhetően sok étterem komoly bajba került. Sok olyan hely létezik, ahol most előkészítik az alapanyagokat, neked pedig csak össze kell belőlük állítani a vacsorát. Ha ilyen helyről rendelsz, az étel is friss lesz az asztalon és még támogatod is vele a vállalkozásokat. Egy igazi win-win helyzet!
„A gyorskaja olcsóbb”
Ez egy általános tévhit. A gyorséttermek gyakran próbálnak akciókkal vásárlókat csábítani, de ezeknek mindig megvan az árnyoldala. Olcsó a hamburger? Lehet, de az üdítő, amit kérsz mellé, háromszoros áron van, mint indokolt lenne. Arról nem is beszélve, hogy ezen ételek tápanyagtartalma a legtöbb esetben olyan alacsony, hogy két órán belül újra megéhezel, és mehetsz „repetázni”. Így már nem is olcsó, igaz?
„Fáradt vagyok a nap végén nekiállni főzni”
Az, hogy otthon főzöl, nem kell azt jelentse, hogy minden áldott nap a konyhában állsz. Igyekezz nagyobb adagokat készíteni, és több napra kiporciózni őket! Ha túl sok lett, még mindig lefagyaszthatod a maradékot, és legközelebb csak ki kell kapni a fridzsiderből. Pro tipp: manapság rengeteg alapanyagot lehet előkészítve kapni. A pucolt répa igazi Isten áldása, ha pedig darálthúsos ételt készítesz, megspórolod a szeletelés-klopfolást.

Fotó: 123 RF
„Nem tudok főzni”
Senki sem úgy született, mégis sokaknak megy. Ne feledd, ez nem atomfizika, bárki képes rá! Használd a közösségi médiát inspirációnak! Ma már igazán kreatív videók vannak, amelyek pár perc alatt lépésről-lépésre lekövetik egy étel elkészültét. (Arról nem is beszélve, hogy nálunk is rengeteg ilyen tartalmat találsz!)
„A családom nem eszi meg a főztömet”
Ha újfajta ízvilágot szeretnél bevezetni a család étrendjébe, ne ajtóstul ronts a házba! Eleinte elég, ha heti kétszer zölségköretet is raksz a tányérra, aztán lefelezed a krumplit rizzsel. Adj időt az ízlelőbimbóknak, hogy alkalmazkodjanak, és ne feledd, egy jól eltalált fűszerezéssel bármit el lehet adni (elég, ha csak a tofura gondolunk)!