Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fény derül a pakisztáni konyha legjobb fogásaira - egyenesen a helyszínről!

Egy londoni irodaház és a pakisztáni családi otthon között utazva számtalan íz, hangulat és élmény éri vendégszerzőnket, aki időnként megteszi ezt az útvonalat. Tippjei természetesen akkor is jól jönnek, ha csak a sarki ázsiai büfében szeretnénk eligazodni, mindenesetre lássuk, mit vár legjobban, ha hazalátogat. Célpont: Pakisztán.
2016. április 6.

Chapli/Chappal kebabkarachi_01

Kétségtelenül mind közül ez a kedvenc kebabom. Egyszerű és ízletes, már a gondolatától is éhes leszek. Az egyik legkülönlegesebb összetevője Észak-Pakisztáni és afganisztáni hatások nyomán került bele, ez pedig a szárított gránátalma-mag, amitől sokkal különlegesebb lesz az étel. Salátával és naan kenyérrel az igazi.

Lagzira készülvekarachi_05

Éppen 400 főre készül a chapli (leegyszerűsítve: fűszeres húsgolyók) Karachiban, Pakisztán legnagyobb városában. Minden egyes darab elkészültét gondos felügyelet övezi, és a szakértelem meghozza gyümölcsét: a közönség kitörő tapssal hálálja meg a munkát.

Gulab jamunkarachi_03

Dél-Ázsia egyik legismertebb édessége a gulab jamun, amit leginkább a boldogság apró kis labdácskáinak is hívhatunk, hiszen ami sűrített tejből, rózsavízből és sáfrányszirupból készül, az méltó arra, hogy kitüntetett helye legyen az étlapunkon 😉 Egycsésze chai-jal vagy zöld teával tökéletes lezárása az étkezésnek.

karachi_04Nádcukorlé prés

Ez a cseppet sem fiatal szépség a felelős a friss nádcukorléért, amit minden vendég megkap érkezéskor. Dél-Ázsián keresztül-kasul roppant népszerű italról van szó, ami egyáltalán nem édes, mégha elsőra annak is gondolnánk. Friss citrommal és fekete sóval szervírozva még fokozható az amúgy is kellemes élmény. Számomra ez a tökéletes juice, és az ízén túl az élettani hatásai miatt is. Nyáron nincs ennél jobb.

Paya currykarachi_02

Két éve, amióta utoljára voltam otthon, ez az első étel, amit anyukám készített nekem. Nem lehet egy lapon említeni azokkal a curry-kkel, amit az átlagos sarki kifőzdékben kaphatunk bárhol a világon. Frissen sült vajas naan kenyérrel minden vasárnapi ebéd kiemelkedő fogása lehet.

(A cikkben szereplő összes fénykép a szerző sajátja, amelyek Karachiban készültek)

Megosztom barátaimmal
Imad Paracha

Imad Paracha receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!