Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fantasztikus duók - pulyka + forralt bor

Még mindig minden beleférhet, optimistán fordulunk az utolsó napokra az ünnepek előtt. Bár mi tulajdonképpen magát a készülődést is annak tartjuk, hozzáállás kérdése, hogy annak érezzük-e. Éppen ezért kóstoljunk meg mindent, amit készítünk: pár perc áhitat és néhány rendkívüli falat átlendít a nehéz pillanatokon.
2015. december 22.

Akár pulyka is

Egyben sült, tűzdelt pulykacomb

Ha nem is feltétlenül egészben toljuk be a sütőbe, még akkor is faraghatunk belőle ünnepi fogást. Tud omlós, szaftos és ünnepi is lenni, legalábbis tehetünk érte, pont úgy, ahogy a tűzdelt comb esetében tettük. Az öntöttvas edényt pedig ne dugdossuk tovább, ha másnak szántuk ajándékba, akkor hivatkozzunk a próbasütésre, ha pedig nem rendelkezünk még vele: vegyük egy picit magunkat előre a listán és lepjük meg magunkat vele! Tényleg jobb lesz vele az élet a konyhában, pláne a puhuló, szaftos húsok esetében, az órákig is elrotyogó egytálételekről már nem is beszélve. De visszatérve még a mi pulykánkra, az édesburgonyás, lencsés rakottról úgyse hiszik majd el a vendégek, hogy ennyire egyszerű 😉 Még több hús pedig itt!

forralt borItalok forrón is

Elkészíthetjük a karácsonyi italokat: forralt bort és krampampulit, fűszeres forró csokit és gyümölcsös-fűszeres alkoholmentes koktélt a gyerekeknek. Készíthetünk rendhagyóbb forró italokat is, például vaníliás chai teát, ami az indiaiak nemzeti itala, valóságos folyékony sütemény, hiszen bors, szegfűbors, kardamom, fahéj, szegfűszeg, méz, tej, tejszín, porcukor és vanília a hozzávalói. 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mitől vidám a Mikulás?

Mitől vidám a Mikulás?

Persze hogy a hideg csípte pirospozsgásra a jó öreg Mikulás arcát. Azért picit utánanéztünk. Okos tippek, remek ajánlatok a forró italok világából – és egy kis történelem.
Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Ez a fokhagymával és szalonnával tűzdelt omlós, szaftos pulykasült, bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.

Chai tea

Pont annyi idő alatt készül el, mint bármelyik másik tea, viszont pont kétszer annyira melegít fel, egy hideg téli napon.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.