Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ezt a trükköt vesd be pulykasütéskor, remek ötlet

Csak alufóliára lesz szükséged és persze más húsok sütésekor is jól jöhet ez a tipp
2016. november 24.

Remek trükk a fóliakarika, mutatjuk, miért is jó ez, és hogyan használd.

Amikor sül a pulyka, egyik cél, hogy minél több forró levegő keringjen a hús körül, így az hamarabb és egyenletesebben sül meg. Ehhez a pulykát el kell emelnünk a tepsitől. Míg néhány tapasztalt szakács kifejezetten erre a célra készített állványt használ, addig az egyszerű háztartásokban nem biztos, hogy akad ilyen felszerelés.

Nincs ok az aggodalomra, egy szimpla konyhában is egyenletesen átsült pulykát lehet készíteni egy apró trükk segítségével: fóliakarika. Nem igényel nagy kézműves tudást sem: végy egy nagy darab alufóliát (nagy teherbírásút), görgesd össze egy nagy kígyóvá, majd két végét összeillesztve formálj belőle kört. Ezt a frissen fabrikált kiemelőt tedd a tepsibe, ügyelj rá, hogy kend meg olajjal, és így rakd rá a húst. Ezután csak meg kell várnod, míg az aranybarnára pirult, egyenletesen átsült pulykádat tálalhatod vendégeidnek.

 

Forrás: www.popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A körte ötször

A körte ötször

Benneteket az érdekelt, hogy körtéből milyen finom ételek készíthetők, minket pedig, hogy melyik receptekre kattintottatok rá a legtöbben ezek közül. Kíváncsiak voltunk, vajon csak édességben gondolkodtok, vagy más ételeknél, mondjuk köretként is szívesen látjátok-e viszont, ezt az őszi gyümölcsöt.
Tényleg, mit csináljunk a naspolyával?

Tényleg, mit csináljunk a naspolyával?

Nagyrabecsült bokor volt ez a rózsaféle réges-régen, amikor még nem volt hűtő és déligyümölcs, amikor azt lehetett enni télen, amit talált vagy tartósított az ember. A naspolya ugyanis akkor jó, ha már rohad.
10 szuper ötlet a konyhai maradék hasznosítására

10 szuper ötlet a konyhai maradék hasznosítására

A konyhát tisztán és rendben tartani azt is jelenti, hogy néha átnézzük a hűtőszekrényt. Általában döbbenten tapasztaljuk, hogy ismét ki kell dobni egy csomó ételt, hiszen már megromlott, lejárt a szavatossága. Környezetünk és pénztárcánk szempontjából sem árt a vásárlás előtt gondolkodóba esni, hogy miből mennyire is van szükségünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.