
Ezért süsd meg a sárgadinnye magját
Vágd félbe a sárgadinnyét a megszokott módon, fogj egy nagy kanalat, szedd ki egy gombócban a magos részét és tedd egy tálba. Bajlódni fogsz, mert sok mag szívesebben maradna a gyümölcsben, de a kanalazást a kezeddel is segítheted.
Most következik az öblítés. Próbáld meg letisztogatni a magokat, persze nem baj, ha marad némi felesleges, úgyis kiszárad a sütőben.
Egy hőálló tálban kenegesd be a magokat olívaolajjal, és sózd. Persze használhatsz más fűszereket is, ízlés szerint. Paprika, Cayenne bors, de akár a fahéj-cukor kombó is mehet rá.
Bélelj ki alufóliával egy tepsit, tedd rá az ízesített magokat és süsd 20 – 40 percig 160 Celsius fokon, de nézz rájuk öt percenként, nehogy odaégjenek.
Ha kihűlt, indulhat a rágcsa. Igazi nyári csemege.
Forrás: purewow.com