Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ezért süsd meg a sárgadinnye magját

Ha esetleg eddig nem tetted volna
2016. augusztus 4.

Vágd félbe a sárgadinnyét a megszokott módon, fogj egy nagy kanalat, szedd ki egy gombócban a magos részét és tedd egy tálba. Bajlódni fogsz, mert sok mag szívesebben maradna a gyümölcsben, de a kanalazást a kezeddel is segítheted.

Most következik az öblítés. Próbáld meg letisztogatni a magokat, persze nem baj, ha marad némi felesleges, úgyis kiszárad a sütőben.

Egy hőálló tálban kenegesd be a magokat olívaolajjal, és sózd. Persze használhatsz más fűszereket is, ízlés szerint. Paprika, Cayenne bors, de akár a fahéj-cukor kombó is mehet rá. 

Bélelj ki alufóliával egy tepsit, tedd rá az ízesített magokat és süsd 20 – 40 percig 160 Celsius fokon, de nézz rájuk öt percenként, nehogy odaégjenek.

Ha kihűlt, indulhat a rágcsa. Igazi nyári csemege.

 

Forrás: purewow.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!