
Ezért egyél kesudiót!
2018. november 23.Amerikában ma a kesudió napját ünneplik, bár véleményünk szerint ez a finom és egészséges mag akár egy világnapot is megérdemelne. Nézzük, milyen jótékony hatásokkal rendelkezik!
Telítetlen zsírtartalma révén csökkenti a koleszterinszintet, amely a szív- és cukorbetegek számára különösen jó hír. A benne található réz a vérbetegségek kialakulását akadályozhatja meg.
Azt mindenki tudja, hogy a sárgarépa jó a szemünknek, de ez igaz a kesudióra is. A nagyvárosi környezetben rengeteg szennyeződésnek van kitéve a szemünk, a kesudióban található antioxidáns védőréteget képez a retinánkon, védelmet nyújt a szennyeződésekkel szemben, illetve kisebb mértékben a napsugárzás káros hatásaitól is óv.
A kesudióban található cink, magnézium, foszfor és vas mind olyan anyag, amelyre a bőrünknek hatalmas szüksége van, még a bőrrák kialakulásának kockázatát is csökkentheti.
Magas kalóriatartalma ellenére elősegítheti a fogyást, mert csökkenti a koleszterin és a zsír felhalmozódását a szervezetben. Omega-3 zsírsavban is gazdag, amely felgyorsítja az anyagcserét és ezáltal a fogyást. Fontos viszont, hogy nyersen és sótlanul fogyasszuk, ha ezeket az előnyöket élvezni szeretnénk.
A kesudió fogyasztása vagy a belőle nyert kesuolaj a hajunknak is jót tesz. A benne található réz révén több melanin termelődik a hajunkban, ettől mind a színe, mind pedig a szerkezete is szebbé, erősebbé válik.
Forrás: doctor NDTV