
Ezeket a hibákat ne kövesd el sütőpapír használatakor
2023. február 3.Hihetetlen, de ez a praktikus kiegészítő már az 1800-as évek óta hű segítőnk a konyhában. Elődjét még kénsav, víz és ammónia keverékéből állították elő, ehhez képest természetesen a modern szilikon alapú sütőpapírok sokkal bizalomgerjesztőbbnek tűnnek. A szilikon igen jól bírja a magas hőmérsékletet, ellenáll a zsírnak, és általában könnyen kezelhető. Pár alapvető hibát persze érdemes elkerülni a használatakor, mutatjuk.
Rossz hőmérsékleten használjuk
A szilikon sütőpapír nagyon jól bírja a magas hőmérsékletet egy bizonyos pontig. Ez a pont pedig a 220 °C, felette ugyanis lángra kaphat. Szerencsére nem sok ételt kell magasabb hőmérsékleten sütni, de ilyenkor jobban járunk valamilyen alternatívával, mondjuk alufóliával.
Tipp: Sütőpapír vagy zsírpapír? Íme a különbség
Nem vágjuk méretre
Ha nem az előre vágott fajtát vesszük, érdemes erre is fordítanunk egy kis figyelmet. Akár előre felvághatunk több darabot a sztenderd tepsink méretére.
Rossz oldalával felfelé használjuk
Mindig a csillogósabb, világosabb oldalával felfelé használjuk. Ez a szilikonozott oldala, ami kezelve lett, hogy ne tapadjon rá az étel.
Csak egyszer használjuk
Teljesen nyugodtan használhatjuk többször is, egészen addig, amíg el nem szakad, vagy nem lesz túl koszos. Ha még látszólag jó állapotban van, de elkezd repedezni, akkor is érdemes kidobni és egy következőt elővenni.
Forrás: mashed
Ezt már olvastad?