Ez az új szuperélelmiszer, amiért állítólag meg fogunk őrülni 2017-ben!
Ismerjük meg az amarantot.
Nem hagyjuk cserben a quinoát, továbbra is nagyon szeretjük. Ám úgy tűnik, hogy egy trónbitorló feltűnt a színen.
Az amarant egy gluténmentes, magas fehérjetartalmú gabona, és a quinoához hasonlóan, már az aztékok étkezésének is része volt. (Azért ezek az aztékok tudták, mit kell enni.)
Mi is valójában az amarant?
Az amarant, a quinoához hasonlóan, szárított mag, valójában nem gabona. Először az aztékok termesztették a rózsaszín virágú növényt 8000 évvel ezelőtt. Ma már a világ számos országában megterem, pl. Kínában, Mexikóban, Peruban és Nigériában. Gluténmentes, így kitűnő reggeli kása főzhető belőle.
Az amarant fogyasztás előnyei
Amikor azt mondjuk, hogy szuper mag, akkor azt tényleg úgy is gondoljuk. Szinte a végtelenségig lehetne sorolni az előnyöket, jöjjön közülük néhány: kitűnő magnézium, kalcium és vasforrás. Kutatások szerint segít csökkenteni a koleszterin-szintet. Teljes értékű fehérje, és tartalmazza az összes fontos aminosavat. Mindennek a tetejébe még a quinoánál is több fehérjét tartalmaz!
Hogyan fogyasszuk?
Az amarant kitűnő reggelire, de számos módon tehetjük a napközbeni étkezéseink részévé. A receptekben egyszerűen lecserélhetjük a quinoát amarantra, de rizs helyett is kitűnően működik akár egy rizottóban is.
Hol juthatunk hozzá?
Szinte minden szupermarketben hozzá tudunk jutni. Irány a bolt, és készülhet is a szuper vacsora!
Forrás: purewow.com