
Eva Longoria, a mexikói konyhatündér
Longoria a Született feleségek pimasz Gabrielljeként vállt igazán közismertté, de Magyarországon azt kevesen tudják róla, hogy a mindig csinos színésznő imád főzni, főleg ha rokonok vagy barátok nagyobb csoportja várható.
A szakácskönyv
Eva amúgy egy Texas közeli farmon nőtt fel, így szent meggyőződése, hogy az igazán finom fogások a helyi, friss és könnyen hozzáférhető alapanyagokra támaszkodnak. Könyvében, az Eva konyhájában, személyes történeteken keresztül mutatja be kötődését a konyhához, egy-egy recept leírásakor, pedig alapvető konyhatechnikai fogásokat is megtanít rajongóinak. Az összegyűjtött sok száz recept ötvözete, a családban generációról generációra öröklődő főzőtudásnak, és Eva utazásai során begyűjtött gasztro élményeknek: a texasi farmon szerzett tapasztalatok, az első önállóan elkészített étel, egy tengerentúli vakáció örökre megmaradó emléke.
Mexikóóóóóó!
Longoria főzőtudományának alapja, azonban mindig is egy texasi-mexikói mix lesz: isteni tamalét, házi tortillát, spanyol rizst vagy pan de polvót készít, ez utóbbi egy hagyományos mexikói esküvői tésztaétel.
Ez a sok konyhai tapasztalás már annyira feszítette Evát, hogy úgy érezte, másoknak is részesülniük kell ebben a mexikói csodában és egész egyszerűen éttermet nyitott Hollywoodban. A Beso, oly nagy népszerűségnek örvend a sztárok körében, hogy nem sokkal később megnyílt a vegasi párja is. Ahová nem csak a finom ételek miatt érdemes ellátogatni, ha éppen arra járunk, hanem azért is, mert nagy valószínűséggel összefuthatunk a csípős nyelvű Gabriella Solisszal.
Pikáns tortillaleves
Hozzávalók:
2 édes chili
2 aszalt (pasilla) chili
pirospaprika
4 közepes méretű, érett paradicsom (durvára vágva)
1 gerezd fokhagyma (összezúzva)
1 fej vöröshagyma
zeller
1 db lime
2 csésze csirkehúsleves
20 dkg csirkemellfilé
1 csokor koriander
csíkokra vágott kukoricatortilla
1 ek. olívaolaj, só, bors
babérlevél
kömény
A paradicsomokat meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és egy tepsibe szétterítve a 180 fokos sütőbe toljuk.
Míg sül a paradicsom, egy lábosban kevés olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd jöhet a zeller a pirospaprika és a felszeletelt fokhagyma is.
Ha már megdinsztelődött felöntjük az alaplével. Ízesítjük a lime kifacsart levével, babérlevéllel, őrölt köménnyel, cayenne borssal. Forraljuk fel, majd a takarékon főzzük további 20 percig.
A megsült paradicsomokat könnyedén meghámozzuk és a leveshez adjuk a felcsíkozott csirkemellfilével együtt.
10 perc főzés után egy kézi botmixerrel az egészet leturmixoljuk.
Tűzforrón, korianderrel megszórva tálaljuk. Mellé kínálhatunk felszeletelt avokádót, tortilla chipset, tejfölt vagy csípős paprikát.
/Forrás: www.news.co.au
www.finedininglovers.com/