Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Sunday Magazine

Eva Longoria, a mexikói konyhatündér

Nagyon meglepődnénk, ha a mexikói származású, hollywoodi színésznő nem mozogna otthonosan a konyhában. Erre azonban szerencsére semmi szükség, hiszen éttermei mellett, Eva már több saját szakácskönyvet is összehozott.
2015. július 7.

Longoria a Született feleségek pimasz Gabrielljeként vállt igazán közismertté, de Magyarországon azt kevesen tudják róla, hogy a mindig csinos színésznő imád főzni, főleg ha rokonok vagy barátok nagyobb csoportja várható.

A szakácskönyv

Eva amúgy egy Texas közeli farmon nőtt fel, így szent meggyőződése, hogy az igazán finom fogások a helyi, friss és könnyen hozzáférhető alapanyagokra támaszkodnak. Könyvében, az Eva konyhájában, személyes történeteken keresztül mutatja be kötődését a konyhához, egy-egy recept leírásakor, pedig alapvető konyhatechnikai fogásokat is megtanít rajongóinak. Az összegyűjtött sok száz recept ötvözete, a családban generációról generációra öröklődő főzőtudásnak, és Eva utazásai során begyűjtött gasztro élményeknek: a texasi farmon szerzett tapasztalatok, az első önállóan elkészített étel, egy tengerentúli vakáció örökre megmaradó emléke.

Mexikóóóóóó!

Longoria főzőtudományának alapja, azonban mindig is egy texasi-mexikói mix lesz: isteni tamalét, házi tortillát, spanyol rizst vagy pan de polvót készít, ez utóbbi egy hagyományos mexikói esküvői tésztaétel.
Ez a sok konyhai tapasztalás már annyira feszítette Evát, hogy úgy érezte, másoknak is részesülniük kell ebben a mexikói csodában és egész egyszerűen éttermet nyitott Hollywoodban. A Beso, oly nagy népszerűségnek örvend a sztárok körében, hogy nem sokkal később megnyílt a vegasi párja is. Ahová nem csak a finom ételek miatt érdemes ellátogatni, ha éppen arra járunk, hanem azért is, mert nagy valószínűséggel összefuthatunk a csípős nyelvű Gabriella Solisszal.

Pikáns tortillaleves

Fotó:www.dashrecipes.com

Fotó:www.dashrecipes.com

Hozzávalók:

2 édes chili
2 aszalt (pasilla) chili
pirospaprika
4 közepes méretű, érett paradicsom (durvára vágva)
1 gerezd fokhagyma (összezúzva)
1 fej vöröshagyma
zeller
1 db lime
2 csésze csirkehúsleves
20 dkg csirkemellfilé
1 csokor koriander
csíkokra vágott kukoricatortilla
1 ek. olívaolaj, só, bors
babérlevél
kömény

A paradicsomokat meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és egy tepsibe szétterítve a 180 fokos sütőbe toljuk.
Míg sül a paradicsom, egy lábosban kevés olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd jöhet a zeller a pirospaprika és a felszeletelt fokhagyma is.

Ha már megdinsztelődött felöntjük az alaplével. Ízesítjük a lime kifacsart levével, babérlevéllel, őrölt köménnyel, cayenne borssal. Forraljuk fel, majd a takarékon főzzük további 20 percig.

A megsült paradicsomokat könnyedén meghámozzuk és a leveshez adjuk a felcsíkozott csirkemellfilével együtt.
10 perc főzés után egy kézi botmixerrel az egészet leturmixoljuk.

Tűzforrón, korianderrel megszórva tálaljuk. Mellé kínálhatunk felszeletelt avokádót, tortilla chipset, tejfölt vagy csípős paprikát.

/Forrás: www.news.co.au
             www.finedininglovers.com/

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!