Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ettől a videótól őrült meg a Twitter: így is lehet enni ananászt!

2019. március 19.

Nincs új a nap alatt… Vagy mégis? Megmondjuk őszintén, mi csak jót mosolyogtunk, amikor először megláttuk az alábbi videón szereplő „korszakalkotó” ötletet, aztán viszont csak pislogtunk, hogy mekkora nézettségre és népszerűségre tett szert, miközben bejárta az internetet. Kíváncsiak lennénk persze arra is, hogy ténylegesen hányan álltak neki elfogyasztani ilyen módon az ananászt… De lássuk, miről is van szó pontosan!

 

Az alapkoncepció végtelenül egyszerű. Képzeljük el, hogy egy lakatlan szigeten tengetjük napjainkat nyomasztó határidők és idegesítő telefonhívások nélkül. Idilli, ugye? És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy olyan szuper szigetre sodort bennünket a víz, ahol folyamatosan teremnek a friss és lédús gyümölcsök. Igen ám, de hogyan pucoljuk meg ezeket a „civilizációban megszokott” eszközeink nélkül? Nos, az említett videóban erre, azaz egészen pontosan az ananász megtisztítására talált megoldást a 21 éves Lewis McClusky.

 

Lewis szerint az ananász fogyasztható puszta kézzel. Csak levágjuk a tetejét (biztos valami kezdetleges bárddal…), ezután megragadunk az egyik kis tüskéjénél fogva egy darabot, majd egyszerűen kitépjük. Igen, pont ennyi az ötlet, amihez az aláfestő „zenét” sűrű csámcsogás adja… És erre a videóra lettek kíváncsiak rövid időn belül sok millióan.

Persze akik kipróbálták a módszert, gyorsan fel is fedeztek pár problémát. Többen arról számoltak be, hogy az ananász leve a művelet során fröcsögött mindenfelé, mások szerint pedig eleve elég komoly izomerő szükséges ahhoz, hogy a videón látható módon csak úgy letépkedjük a gyümölcs darabjait. És arra jutottak, hogy inkább maradnak a szokásos pucolásnál.

 

A videót itt éritek el, javasoljuk, hogy hang nélkül nézzétek végig!

 

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az ananászfogyasztás előnyei

Az ananászfogyasztás előnyei

Támogatja a fogyást, erősíti az immunrendszert, és még finom is.
Majd akkor, amikor rózsaszín lesz az ananász... Ööö, az most van :)

Majd akkor, amikor rózsaszín lesz az ananász... Ööö, az most van :)

Nem csak kívülről, de belülről is édesebbek, mint hagyományos társaik

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!