Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ess neki ma, megéri!

Vannak, akik nem egy nagy rohammunkával teljesítenék a decemberi kötelező köröket, hanem arányosan minden fronton haladnak hol ebben, hol abban. Akárhogy is, itt egy újabb nap, amikor haladhatunk egy sor dologgal ;)
2015. december 5.

Megosztott feladatok

Legyünk túl a takarítás nehezén, tegyük rendbe a fürdőszobát és a konyhát. Érdemes családon belül egyeztetni a vendégjárás menetrendjét, most még van idő korrigálni, és figyelemben venni mindenki vágyait és elképzeléseit. Időt, energiát és jókedvet spórolhatunk a rugalmas előretervezéssel, sőt akár azzal is, ha merünk változtatni a megrögzött szokásokon és előrukkolni valami újjal: egy próbát megér, hátha már mindenki régóta vágyott rá, csak senki nem merte eddig javasolni! Persze a legfontosabbról se feledkezzünk el: kiscsizmákat, remélhetőleg kevés virgácsot, de sok aranydiót és kedves meglepetést előkészíteni: igény szerint titokban vagy éppen látványosan!

Mint levesben a sótsó_3

Készíthetünk fűszersókat is, de ezeket alaposan ki kell szárítani csomagolás előtt. Narancsos változat: lereszeljük egy narancs héját, teszünk hozzá 2 tk durvább sót, 1 tk citromfüvet, 1 kis csokor petrezselymet, 1 csipet köményt, 1 gerezd fokhagymát, majd az egészet mozsárban összetörjük, végül deszkára szórva levegőztjük a teljes száradásig (konyharuhával takarjuk le). Ha a kóstlgatás közben megszaladna a kezünk, akkor gyorsan itt egy mentőötlet.

Manókkal vicesebb

A karácsonyi manók a főszereplői a dán tévé hagyományos adventi műsorsorozatának, a Julekalender-nek (Karácsonyi napló) is, amelyből minden évben újabb sorozatot forgatnak, és az egyes epizódok advent minden napján képernyőre kerülnek. Adventkor a karácsonyi manók sok dán munkahelyen is felütik a fejüket. Erre úgy kerül sor, hogy egy nagy kalapból mindenki húz egy nevet, majd az illetőt különböző meglepetésekben részesíti. Ezek általában pozitívak (kitakarít a rendetlen munkatárs után, feldíszíti az irodáját, kisebb ajándékokkal lepi meg), de lehetnek aránylag gonoszak is. Például ha valaki biciklijét leeresztett gumikkal találja, jó esély van rá, hogy a manója áll a háttérben. Mindennek persze fontos eleme, hogy a manó igyekszik a kilétét karácsonyig leplezni, áldozata pedig azt kifürkészni.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ehető ajándék karácsonyra? Temperáljunk csokoládét!

Ehető ajándék karácsonyra? Temperáljunk csokoládét!

Ha bonbont vagy szaloncukrot készítenél karácsonykor, jó ha néhány trükköt szem előtt tartasz. Nem kell a temperálást sem túlbonyolítani, mégis szuper lesz a végeredmény.
Isten hozott, december!

Isten hozott, december!

Idén is különleges naptárral készül az izeselet.hu csapata, benne minden napra egy-egy olyan kis összeállítást készítettünk, amely átlendíti olvasóinkat a készülődés nehézségein, és őszinték vagyunk: olykor bennünket is.
Otthon készülő apróságok - kezdd el ma!

Otthon készülő apróságok - kezdd el ma!

Ha jobban körülnézünk otthon, egy sor felhasználható holmiból tudunk izgalmas apróságokat készíteni, és most nemcsak az elfekvő nászajándékokra gondoltunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!