
Ez a zöld gyümölcsféle az okozója szinte a legtöbb konyhai balesetnek
A konyhában rengeteg minden torkollhat katasztrófába, sérülésekbe. Az új „trendnek” neve is van: avokádó kéz. A Brit Plasztikai, Rekonstrukciós és Esztétikai Sebészek Egyesületének titkára (korábbi elnöke) elmondta a The Times-nak, hogy heti négy ilyen esettel találkoznak. Az Egyesült Államokban is annyira gyakori lett az avokádó kéz, hogy a New York Times külön megelőző videót (https://www.nytimes.com/2017/05/01/dining/avocado-injuries-cutting-safety.html?_r=0 )posztolt, melyen bemutatják, hogyan kell balesetmentesen avokádót vágni.
Ami viszont kimaradt az, hogyan kell a magot megfelelően eltávolítani a késről – hisz ez a művelet is sérülésveszélyes. A megoldás: a kés másik, tompa oldaláról toljuk le. De ezzel még nem vagyunk teljes mértékben megmentve.
A legtöbb ember ott követi el a hibát, hogy az avokádót a saját tenyerében tartva vagdossa fel. A gyümölcs héja viszont koránt sem olyan kemény és védelmező, mint amilyennek tűnik, így könnyen megszaladhat a kés, egyenesen a tenyerünkbe. A jó módszer: vágott oldalával lefele fektessük egy vágódeszkára és így csíkozzuk, kockázzuk az avokádót.
forrás: delish.com