
Éljen a zöldfűszerek királynője: 3 szuper recept kaporral
A kovászos uborkánál és a tökfőzeléknél kézenfekvő a kapor jelenléte. De ezeken túl is van számára hely a konyhában. A most összegyűjtött receptekkel azokat szeretnénk meggyőzni, akik már a neve hallatán is messzire menekülnek. Az emberiség kaporrajongó felének pedig új ötletekkel szolgálunk.
Cseh kapros krumplileves
Ez a savanykás, laktató leves azért univerzális, mert hidegen és melegen is ugyanolyan finom. Ha tehát beütne egy esősebb, hűvösebb nap, akkor sem kell kétségbeesnünk. Ebben a fogásban tehát a kapor nem mellékszereplő, ez a film róla szól: ennek nyomatékot is adva, akár három csokorral is felhasználhatunk belőle az elkészítés során.
Citromos-kapros cukkinifőzelék
Főzelék, de nem a klasszikus értelemben, hiszen a lisztes habarások, rántások messzire elkerülik ezt a fogást. Elkészítése nagyon egyszerű és gyorsan is megy, azért egy julienne-vágót mindenképpen szerezzük be, hiszen ezzel könnyebben megy a cukkini-spagetti legyártása.
Kapros, túrós béles
Reggeli túrós batyu, csak most sósan és kaporral. A tészta elkészítésének titkait megtudhatjuk Pataky Pétertől, azt azonban láthatjuk, hogy az összeállítás nem igényel különösebb előképzettséget. Reggelire, tízóraira, vagy uzsonnára is tökéletes.