Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Élet a sütőtök krémlevesen túl - 4 szuper fogás az ősz ikonikus alapanyagából

Most itt az ideje, hogy bebizonyítsuk: nem csak krémleves készülhet belőle. Négy tökös recept következik!
2015. szeptember 30.

Sütőtök főzelékSütőtök főzelék

Fahéjjal, csillagánisszal és naranccsal hozzuk igazán őszi-téli hangulatba a sütőtököt, ami sülve-főve jelen lesz ebben a nem mindennapi főzelékben. Lila hagymás, kacsamájas szendviccsel fel is tehetjük az i-re a pontot.

Sütőtökös gersli

Fantasztikus őszi saláta, laktató és kiadós mégis meg marad az érzés, hogy ma is tettünk valamit az egészségünkért. Nem csak vegetáriánusoknak!

Narancsos kacsamell sütőtökös gerslirizottóval

Fotó: Pintér Árpád

Fotó: Pintér Árpád

Azt most már megállapíthatjuk, hogy nem csak a sütőtök menő alapanyag így október táján, hanem a gersli is. A gersli rizottó szinte pontosan úgy kézül, mint “normál” társa: folyamatosan locsolgatni kell alaplével, míg meg nem puhul. Lezárásképpen azonban nem parmezánnal turbózzuk, hanem megsütött majd pürésített sütőtökkel. A narancspácban visszaköszönnek a sütőtök kedvenc partnerei: narancs, chili és gyömbér.

Fűszeres sütőtökchutney

Húsok, sajtok, sültek kiváló kiegészítője ez a pikáns, csípős chutney. Van benne minden ami egy chutney-hoz kell: chili, nyírfacukor, almaecet, gyömbér és hagyma. Tökéletes átmenet a lekvár és a leves között: kicsit darabos és mindenhol krémes.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A gluténmentes hétköznapok - Interjú Kollár Anitával

A gluténmentes hétköznapok - Interjú Kollár Anitával

Kollár Anita saját jogon lett a gluténmentes táplálkozás szakértője. Azóta, hogy felfedezte gluténérzékenységét sok év telt, megjelent egy receptes könyve is a témában. Kezdetekről, kihívásokról, örömökről kérdezzük állandó szerzőnket.
Most akkor együnk halat vagy ne?

Most akkor együnk halat vagy ne?

A válasz nem is olyan egyszerű, hiszen vagy azt halljuk, hogy a hal milyen egészséges és többet kellene fogyasztanunk, vagy azt, hogy a hal gyakran különféle toxikus anyagokkal szennyezett, ezért nem szabad túl sokat enni belőle. Mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, hogy akkor most együnk halat vagy ne?

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.