
Élet a sütőtök krémlevesen túl - 4 szuper fogás az ősz ikonikus alapanyagából
Sütőtök főzelék
Fahéjjal, csillagánisszal és naranccsal hozzuk igazán őszi-téli hangulatba a sütőtököt, ami sülve-főve jelen lesz ebben a nem mindennapi főzelékben. Lila hagymás, kacsamájas szendviccsel fel is tehetjük az i-re a pontot.
Sütőtökös gersli
Fantasztikus őszi saláta, laktató és kiadós mégis meg marad az érzés, hogy ma is tettünk valamit az egészségünkért. Nem csak vegetáriánusoknak!
Narancsos kacsamell sütőtökös gerslirizottóval
Azt most már megállapíthatjuk, hogy nem csak a sütőtök menő alapanyag így október táján, hanem a gersli is. A gersli rizottó szinte pontosan úgy kézül, mint “normál” társa: folyamatosan locsolgatni kell alaplével, míg meg nem puhul. Lezárásképpen azonban nem parmezánnal turbózzuk, hanem megsütött majd pürésített sütőtökkel. A narancspácban visszaköszönnek a sütőtök kedvenc partnerei: narancs, chili és gyömbér.
Fűszeres sütőtökchutney
Húsok, sajtok, sültek kiváló kiegészítője ez a pikáns, csípős chutney. Van benne minden ami egy chutney-hoz kell: chili, nyírfacukor, almaecet, gyömbér és hagyma. Tökéletes átmenet a lekvár és a leves között: kicsit darabos és mindenhol krémes.